FotoBogcover

Anne’s "Testamente"

Af Tejs Ellesøe 3. december 2012

Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 70’erne og har gennem tiden skabt sig et stort publikum. Hun har som sangerinde og komponist udgivet adskillige soloalbummer samt optrådt i hhv. Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade.


Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 70’erne og har gennem tiden skabt sig et stort publikum. Hun har som sangerinde og komponist udgivet adskillige soloalbummer samt optrådt i hhv. Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade.

Man får en indsigt i, hvordan hendes liv har udviklet sig med børn, elskere og ægtefælle(r), samt hvor hun har fået inspiration til sine sange.

Personligt blev jeg ikke provokeret af Anne Linnets livsbeskrivelse og af hendes seksuelle eskapader, tværtimod. Anne Linnet er et ganske almindeligt menneske, der lever livet som hun ønsker. Det eneste, der skiller os fra Anne Linnet, er, at hun er kendt i offentligheden.

At Anne Linnet vælger denne ”uncensored” udgave af en selvbiografi, er vel en del af hendes måde at udtrykke sig på. for nogle læsere bliver der måske fremprovokeret en form for irritation rettet mod Anne Linnet.

Alle har ret til en mening, og enhver har ret til at udtrykke sine meninger og holdninger, men undervejs i læsningen måtte jeg stoppe op og stille mig selv det spørgsmål: ”Hvorfor er hende her Anne Linnet sådan en ”gammel tarvelig so”, eller ligefrem den ”værste sladderkælling?””, som nogle har valgt at kategorisere hende som? Ja, der bliver udleveret en masse informationer om de mennesker, der har været en del af hendes liv, men disse mennesker, som har fyldt Anne Linnets liv, med glæder og inspiration, har vel haft en indflydelse på, hvad de gik ind til dengang. Jeg vil mene, at hvis man gik ind og dækkede over disse ”milepæle”, ville selvbiografien ikke give megen mening.

Vi er alle tilhængere af kærlighed og sex, dog er det ikke alle, der er lige begejstrede for pakken, hvor der indgår to af samme køn, eller hvis det udfolder sig til mere end blot lagengymnastik. Derfor synes jeg, det er fedt, at Anne Linnet fortæller ærligt om sine forhold til både mænd og kvinder. Det at man også kan læse sig frem til S/M forhold og diverse prøvelser med piske, gør bare bogen lidt mere pikant.

Det der provokerer mig er, at mange mennesker ikke har modet til at være mere åbne omkring de seksuelle aspekter. Hvis man er åben overfor andre, og hvis man er åben omkring det faktum, at der er forskellige slags kærlighedsforhold, så tror jeg ikke man vil blive stødt af denne selvbiografi.

Jeg giver bogen 4 ud af 6 stjerner. Anne Linnet har givet mig nogle gode øjeblikke med sine sange. Det er sange, som man kan relatere til, og jeg synes, det er fedt, at man ved hjælp af bogen kan læse sig frem til, hvor hun har hentet sin inspiration.

Jeg synes, hun skal have stor ros for det modige sind, som har tilladt hende at skrive denne selvbiografi.

Tjek os ud

Bøger

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr
Smukke Gamle Scene var ramme om Operaakademiets koncert.

Operaakademiets koncert afspejler tingenes tilstand i den professionelle operaverden

Sangernes varierende niveau, sygdom og lejlighedsvist også instruktørens misgreb gjorde Operaakademiets konc...

8. apr
Der er masser af knald på 80'er farver og fest i Grand Prix musicalen Vi maler byen rød med Musicalteatret.

Grand Prix musical er stadig et hit

Musicalteatret har igen sat musicalen Vi maler byen rød op, og den er da også teatrets største succes gennem t...

7. apr
Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar