Foto Sony Pictures

Venom underholder vores barnlige symbiot

Af Kåre Lund Rasmussen 14. oktober 2021

Ligesom sammensmeltningen af journalisten Eddie Brock og det alienlignende væsen Venom udtrykker det, har vi mennesker både en voksen og en barnlig side – eller symbiot som det hedder i filmen. Hvor min voksne er mindre aktiv, er min barnlige derimodgodt underholdt.

Venom: Let There Be Carnage er den længe ventede efterfølger til megasuccesen Venom (2018). Tom Hardy med lige dele nuttet- og sexfaktor er fortsat i hovedrollen som journalisten Eddie Brock der deler sin krop med Venom. Oplægget til superheltefilmen på 97 minutter er hentet i Marvels tegneserier og er en del af Sony’s Spiderman-univers.

På samme måde som i forgængeren har handlingen sit udspring i et af Brocks interviews. Denne gang med seriemorderen Cletus Kasady, spillet af Woody Harrelson. I forbindelse med interviewet opklarer Brock hvor Kasady har begravet sine mange ofre – noget hverken politiet eller FBI har formået. Kasady dømmes til døden, men en rød symbiot ved navn Carnage, heraf filmens titel, og som på dansk betyder blodbad, forhindrer den dødelige indsprøjtning. De to indgår herefter en aftale: Carnage hjælper ham med at blive genforenet med sit livs kærlighed mod at Kasady hjælper med at udslette Venom. 

Hvordan det forløber, må du naturligvis gå i biografen for at se, men jeg lover: Det går ikke stille for sig. Den nye instruktør, Andy Serkis, der er kendt fra rollen som Gollum i Ringenes Herre (2001-2003), har bevidst holdt filmen kortere end dens forgænger og andre i genren for at sikre ”en sand spændingsoplevelse”. Med vilde kampscener, sindsoprivende special effects og en Venom der er gjort endnu mere vildbasse, er biografoplevelsen så intens og virkelig at tanken om at symbioterne en skønne dag faktisk vil betræde vores jord – enten fra en fjern planet eller et laboratorium i Asien – ikke er så fjern.

For så vidt angår min voksne symbiot og dermed et dybere plan, er der en anelse mere at hente end i Venom (2018). Seriemorderen Kasady er fx ikke bare ond, han er også offer for incest. Brock er heller ikke bare en idealistisk journalist, men slæber, som vi får fortalt, rundt på en opvækst med negligerende forældre. Og Venom erklærer pludselig at han ”er sprunget ud af Eddie-skabet” – en pudsig LGBT-reference fra en hypermaskulin tegneseriefigur.

Karakterskildringen er altså rundere og lidt mere kompleks.

Når det så er sagt, er det ikke en film der taler til vores intellekt. Det er en superheltefilm – eller rettere sagt anti-superheltefilm, for Venom er ikke som Spiderman bevidst om at bruge sine superkræfter varsomt – som bare vil være sjov, uhyggelig og især spændende.

Venom Let There Be Carnage underholder vores barnlige symbiot – og det er slet ikke så tosset. Filmen har premiere i hele landet d. 14. oktober 2021.

 

Tjek os ud

Film

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar