Foto Netflix

Heartstopper er Heartbreaking

Af Tejs Ellesøe 24. april 2022

I fredags kom den længe ventede Netflixserie, der er basseret på Alice Osemans webtegneserie Heartstopper. Overraskende er den oscarbelønnede skuespiller Olivia Colman med i serien – noget der har været hemmeligholdt lige til i dag.

Den slår nok ikke helt Young Royals, for den kan noget andet, men den er absolut bedre end Love, Victor-serien, men nu skulle der heller ikke så forfærdelig meget til.

SPOILERS.. Har du endnu ikke set Heartstopper, så skal du måske vente med at læse videre, da der bestemt forekommer spoilers.

Alice Oseman har fået filmatiseret sin webtegneserie Heartstopper til en fin lille netflixserie, og det skal vi være glade for.

Serien handler om den kun 14-årige Charlie Spring, spillet af debutanten Joe Locke. Han er egentlig ikke springet ud, men alle ved det, fordi nogen har sladret.

Charlie er en del af en vennegruppe, som består af Tao, spillet af William Gao, Isaac, spillet af Tobie Donovan og Elle, spillet af den transkønnede Yasmin Finney – alle fire er debutanter i skuespillerverdenen, og selvom Tobie Donovan er så meget med, gør de tre andre det også super godt.

Men tilbage til Charlie, som er vores hovedperson.

Charlie har en hemmelig kæreste, den lidt ældre Ben Hope, der spilles af Sebastian Croft, som de fleste nok vil kende fra Game of Thrones, hvor han spiller den unge Ned Stark. Ben er absolut ikke sprunget ud, og vil gerne holde det hele hemmeligt, mens han kysser på Charlie, og alligvel har en pigekæreste for at opretholde sit image – han er decideret et gement røvhul.

Ben vil altså holde det hemmeligt, og Charlie respekterer selvfølgelig dette, men han ved også, at han vil noget mere, så han slår op med Ben. Det er Ben selvfølgelig ikke glad for. Da Ben prøver at kysse Charlie igen, kommer Nick Nelson forbi. Han går på samme årgang som Ben, og sætter Ben på plads.

Nick og Charlie begynder at hænge ud, og de to får flere og flere følelser for hinanden.

Serien virker banal, men der er alligevel noget, der fanger en, og den er fyldt med mange små fede scener, som f.eks. Charlies sære søster Tori, der dukker op, når Charlie mindst venter det, og giver støttende kommentarer.

Noget af det nok mest overraskende, og noget som blev holdt hemmeligt lige til det sidste, er den oscarvindende skuespiller Olivia Colman, der pludselig dukker op som Nick Nelsons mor – man tænker i et splitsekund, HOV, der sidder selveste Dronning Elisabet (Fra the Crown), men hun løfter rollen som den meget forstående mor.

Bøsser, lesbiske, biseksuelle og trans
Jeg kan godt i dag blive gevaldigt træt, når film og serier kan vinge af, at der er en lesbisk, en bøsse, en transperson og nogen med de korrekte farver med. Det bliver efter min mening nemt så akavet og politisk korrekt, at det desværre også bliver ligegyldigt.

Jeg er heller ikke fan af, at det kun er transpersoner, der kan spille transeroller, eller bøsser kun kan spille bøsser, men i Heartstopper giver det hele rigtig god mening. Skuespilleren bag hovedpersonen, Charlie Spring, har ikke meldt ud, om han er det ene eller det andet, men vi ved, at Yasmin Finney der spiller “Elle” i serien, er på vej til at blive en af de største transskuespillere. Hun debuterer i denne serie, men lur mig om vi ikke kommer til at se meget mere til den kun 18-årige skuespiller.

Der er otte afsnit, som varer et sted mellem 26 og 33 minutter hver, og det er ganske fint for denne serie. Jeg må indrømme, at så jeg alle otte på en gang, og man bliver hurtigt grebet. Vi ved allerede nu, at selvom Charlie og Nick slutter som kærester, så vil de ikke være kærester i al evighed, og jeg tror, det er fint, at vi slutter her, så en ny sæson ikke bliver en kikset serie, bare fordi man gerne vil spinde guld på en succes.

Det er en fin coming-of-age-serie, hvor vi  kommer omkring mange forskellige ting; Elle, der må skilles fra sin vennegruppe, fordi hun flytter skole, så ingen ved at hun er trans. At hovedpersonen Charlie allerede er “sprunget ud”, da serien starter, hans hemmelige kæreste Ben Hope, der absolut ikke vil kendes ved, at han selv er homoseksuel, og sidst men ikke mindst Nick, som vi alle forventer springer ud som homoseksuel, men ender med at erklære at han er biseksuel.

Det kan blive en anelse for politisk korrekt, men alligevel er det på mange måder fedt, for så mange serier har vi heller ikke set, hvor man springer ud som biseksuel.

Alt i alt, er det en skøn romantisk serie, hvor man mindst en gang i hvert afsnit, kan få lidt hjertebanken og tårer i øjenene, fordi det hele bare er så sødt, og man bliver virkelig rørt. Så rigtigt godt fanget.

Derfor bliver det en varm anbefaling og 5 fuldfede stjerner til Heartstopper.

Se traileren her

 

Tjek os ud

Film

Annonce

Skal vi på ferie i 2022? 

De fleste af os har fem ugers ferie, men det store spørgsmål er, om vi igen i år vælger Danmark, eller om vi b...

Verden bliver aldrig nogen sinde den samme. Sådan sagde mange under coronakrisen, hvor de fleste blev i ...

Momondo: 10 gode forslag til feriesteder 

“Få en uforglemmelig oplevelse i pridens tegn, og få nye venner i disse lande, som alle har strenge antidiskri...

Jagten på den store LGBT+ gruppe og de over 82 milliarder danske kroner, som købekraften er for d...

’Elvis’ hylder både kongen af rock’n’roll og den afroamerikanske arv

Der sker i øjeblikket noget spændende med genren biopic. Den biografiske film skildrer og dramatiserer ikke ...

23. jun

Du kender kunstneren Andy Warhol, men kender du mennesket?

Marilyn Monroe i fluorescerende farver. Sidestillede kopier af Campbell's Tomato Soup. Du kender dem helt sikk...

19. jun
De tre medvirkende professionelle skuespillere i den ganske fine forestilling fra Parkteatret i Frederikssund om krigsflygtninge.

Fin forestilling om krigsflygtninge

Parkteatret fra Frederikssund var på besøg ved CPH Stage festival og viste deres fine og tankevækkende foresti...

13. jun
De fire medvirkende i Svendborg Sommerrevy Rottefælden 2022, med Jan Schou i glansrollen som Dronningen.

Rottefælderevy i friskt tempo

Årets Rottefælderevy er igen på Svendborg Teater og ikke i Rottefælden ude i Caroline Amalie skoven, og det kl...

3. jun