Jae Cleopatra Isaac Kevin Clay Conner Peirson i The Book of Mormon, Foto Paul Coltas

Sartirisk pust til mormonerne.

Af John Jakobsen 22. november 2019

Ding Dong! Hello!  Fra 0-100 – og så er vi i gang. Mimikken og musikken er yderst veloplagte imens latterkramperne fra start sidder løst. "The book of Mormon" skuffer på ingen måde og beviser i den grad hvorfor den har vundet over 30 priser på verdensplan.

Titel:
Book of Mormon
(spilles på engelsk)

Spillested: 
Musikhuset Aarhus
Store Sal

Spilleperiode:
22. november - 6. december.

Varighed: 
2 timer og 30 minutter inkl. pause

Spotify: Lyt til de gode sange
 
The Book of Mormon musical soundtrack

Som det eneste sted i Skandinavien præsenterer Aarhus Musikteater det Tony-, Olivier- og Grammy-vindende show The Book of Mormon i den originale broadwayopsætning som aldrig tidligere er blevet præsenteret i Danmark.

Trey Parker og Matt Stone som står bag tegneserien "South Park," er hovedmændende bag musicalen, og det ses tydeligt i både musik, scenografi og rappe replikker!

Med en levende og til tider noget overdreven beskrivelse af mormon-bevægelsen tages publikum med på missionærmission til Afrika! Det var ikke lige der hovedepersonerne Elder Price og Elder Cunningham havde reget med at komme hen når nu de andre "brødre" bliver sendt til bl.a. Frankrig,  Japan og Norge!

I Afrika mødes de med deres andre "brødre," og sammen må de prøve at overbevise de lokale om at følge guds ord, men både indre og ydre konflikter lurer. For hvad er tro når det kommer til stykket? Og hvorfor skal man overhovedet tro på noget?

Selvom det er forbudt som "brødrepar" at lade sig adskille medmindre det er toiletbesøg, så sker dette alligevel for Elder Price og Elder Cunnungham. Derfor vælger Elder Cunnungham som har lidt besvær med at "huske" hvad der er sandt, at omvende de lokale på egen hånd. De får lyttet til hans mormonske budskaber samt meget mere, og pludselig spiller Startrack, Starwars og frøer store roller hvilket til sidst går langt over gevind.
 
Sang- og skuespilpræstationerne er sublime. Det er professionelt som en stort opsat, prisvindende musical skal være. Replikker og sangtekster er morsomme, og scenografien er fantastisk flot. Mange gange, men specielt under nummeret "Turn it off," runger latteren højt, bl.a. når der synges: Om en dårlig opvækst hvor en alkoholiseret far slå moren og barnet ikke må græde/vise følelser for faderen. Om en Mormon med stærke homoseksuelle tanker, og om en bror, som ligger i kø til en ny iPhone og ikke når at sige farvel til søsteren med kræft, selvom han vidste hun havde kort tid tilbage.

Svaret på en håndtering af alle disse elendigheder og selvbearbrejdende følelser er blot "Turn it off!" hvormed der menes at disse følelser skal slukkes helt – ikke blot lukkes ned og undertrykkes, for så er de der jo stadig. Nej, simpelhent det helt simple og  "nemme," at slukke følelserne fuldstændigt her og nu! Når det bliver gjort, er der igen liv og glade dage hos alle. Med største selvfølgelighed og lalleglad og naiv mimik beviser skuespillerne at alle bekymringer væk igen – nærmest hurtigere, end de kom!

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Her er Troye Sivans nye sang 

For knap to år siden udsendte australske Troye Sivan albummet Bloom, og med dagens nye single Easy er der ikke...

15. jul

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun