Mens alt endnu er lutter idyl mellem Mor og Dreng i den nye fine forestilling på Anemoneteatret., Foto Per-Morten Abrahamsen

Mor er den bedste i verden

Af Per Lundsgaard 5. september 2020

Hvad hvis man er flov over sin mor - kan man så bytte hende? Det spørgsmål stiller man i forestillingen MOR på Anemonetaetret i en vittig dramatisering af Kim Fupz Aakesons bog.

Titel: MOR

Teater: Anemonen

Spilleperiode: 3. september - 4. oktober

Mor er tyk og spiser meget - så det er pinligt at have hende med til forældremøder - hvor hun nemt fortærer 13 stykker kage. Hun kan også tømme en hel pølsevogn i en ruf - og holder sig gerne langt væk fra grøntsager. Hun er tykkere end almindeligt tykke, og fylder nærmest en hel bus, og kan ikke nøjes med en enkelt stol. 

Der er ikke noget at sige til at vore shovedperson i forestillingen MOR tænker den tanke at kunne bytte sin mor til en fiksere og slankere model - der er mere tilpas for omverden. 

Det lykkedes også for en stund med naboen Frøken Blå, men som det ofter er så må man sande at ens rigtige Mor er den bedste verden. 

Det er en meget vellykket og rap dramatisering af børnebogen af Kim Fupz Aakeson af samme navn, der udkom i 1998. Betina Grove har både dramatiseret og instrueret og begge dele er gjort med skarphed og meget letforståeligt, med både humor og kærlighed. 

Man føler flovheden fra Lasse Steen Jensens drengede og charmerende hovedperson - men mest når der er andre til steder, den store kærlighed til mor pipler frem i skønne sekvenser når de er alene hjemme, og skuffelsen over den perfekte mor er ægte og fin. Marianne Søndergaard spiller både tykke mor og tynde mor med masser af herlig karikeret pastiche men med en fin menneskelighed under masken. 

Det er sjov og fængende underholdning fra start til slut, og både store og små har noget at more sig over, samt stof til eftertanke om vores dyrkelse af den perfekte verden. 

Sjovt og godt teater - også midt i en Corona-tid.

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Hovedpersonen Signe har det svært op til konfirmationen får hun vil helst ligne Silas som hun føler hun er inderst inde. Hils din MOR og Folketeatret har lavet en vigtig forestilling om at være transseksuel.

Tjekboks-teater

Folketeatret er igen gået sammen med teatergruppen "Hils din MOR" om en LGBT-relateret forestilling - denne ga...

21. okt
Christopher Læssø som Robin Hood rammer plet, det samme gør hele forestillingen på Folketeatret.

Robin Hood rammer plet

Folketeatrets Robin Hood er en festlig og fornøjelig fræk udgave af den klassiske myte om den fredløse adelsma...

18. okt
Den unge Callum gemmer sig på sit værelse og kommunikerer med omverdenen via internettet i forestillingen The Shy Manifesto i Bøssehuset.

En hyldest til generthed 

Mange LGBT-personer kender sikker følelsen af at være alene og ikke have lysten til at være sammen med klassek...

17. okt
Vi følger søskendeparret Karen og Richard Carpenters i tykt og tyndt gennem forestillingen Close to You med Landsteatret.

Smuk nostalgi-aften

Landsteatret har sendt en Carpenters-kabaret på landevejen fuld af skønne nostalgiske sange og en hurtigt opri...

15. okt