Morten Hee Andersen formår at holde publikum fanget i forestillingen NUL på Sort/Hvid., Foto Henrik Grimbäck

Intenst teater om fremtiden

Af Per Lundsgaard 15. september 2020

Forestillingen NUL på Sort/Hvid taler til verden lige nu, en verden i forandring, en verden hvor mange vil dø, og den lykkedes især på grund af en troværdig formidler i Morten Hee Andersen på scenen.

Titel: NUL

Teater: Sort/Hvid

Spilleperiode: 11. september - 3. oktober og på Teater Momentum i Odense: 15. januar - 10. februar 2021

Det er Sort/hvid der sammen med TOETT (the Other Side of the Tiger) og Teater Momentum i Odense der har skabt forestillingen NUL der handler om en nulstilling af samfundet. Egentlig skabt med henblik på en modreaktion til det limbo at man mener idékampen har været i siden muren faldt - ideologierne blev tilsidesat og ligeledes drømmene og formålet blev ikke at forny og forbedre samfundet, men at opretholde det. 

Men forestillingen får en enden aktualitet lige nu i en verden der er ved at indstille sig på at skulle nulstilles og starte forfra efter den pandemi vi er lige midt i.

Det er intenst og skarpt leveret fra Morten Hee Andersen, og verdens kollaps er effektfuld illustreret med stroboskoplys, aske fra oven og dundrende musik over Ida Grarups flotte ø-scenografi - ekstra effektfuldt grundet højtalere blandt publikum. 

Men så knækker historien lidt når vi når til de fremtidige scenarier som tre forskere har været med til at udvikle. Man tager udgangspunkt i en virkelig person, nemlig Bob Nelson som i 60'erne forsøgte at nedfryse mennesker indtil der var en kur til hvad de fejlede, hvilket ofte var kræft. Det gik ikke så godt med de eksperimenter - men Nelson blev selv nedfrosset i 2018 da han fik kræft i maven. Nelson bliver tøet op 3000 år ude i fremtiden - og her bliver teksten lige lovlig banal og en anelse skræmmende at man så mange år frem åbenbart stadig lever i en heteronormativ verden med religion og ritualer - men mon ikke det også kun er heteroseksuelle forskere der er kommet med deres fremtidsbud?

Har man som jeg angst for at skulle aktivt deltage i den forestilling man er inde og se, skal man forberede sig på at en del publikummer i løbet af aftenen bliver hevet op på scenen og skal agere forskellige personer i fortællingerne. 

At det hele ikke ender som en triviel aften med halvhjertede fremtidsvisioner, skyldes helt og aldeles Morten Hee Andersens overbevisende fortællerfigur og et flot visuelt udtryk.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Hovedpersonen Signe har det svært op til konfirmationen får hun vil helst ligne Silas som hun føler hun er inderst inde. Hils din MOR og Folketeatret har lavet en vigtig forestilling om at være transseksuel.

Tjekboks-teater

Folketeatret er igen gået sammen med teatergruppen "Hils din MOR" om en LGBT-relateret forestilling - denne ga...

21. okt
Christopher Læssø som Robin Hood rammer plet, det samme gør hele forestillingen på Folketeatret.

Robin Hood rammer plet

Folketeatrets Robin Hood er en festlig og fornøjelig fræk udgave af den klassiske myte om den fredløse adelsma...

18. okt
Den unge Callum gemmer sig på sit værelse og kommunikerer med omverdenen via internettet i forestillingen The Shy Manifesto i Bøssehuset.

En hyldest til generthed 

Mange LGBT-personer kender sikker følelsen af at være alene og ikke have lysten til at være sammen med klassek...

17. okt
Vi følger søskendeparret Karen og Richard Carpenters i tykt og tyndt gennem forestillingen Close to You med Landsteatret.

Smuk nostalgi-aften

Landsteatret har sendt en Carpenters-kabaret på landevejen fuld af skønne nostalgiske sange og en hurtigt opri...

15. okt