Christine Albeck Børge er formidabel god i teaterudgaven af Woody Allens film Blue Jasmine på Odense Teater. , Foto Emilia Therese

Komedie om en anti-heltinde

Af Per Lundsgaard 17. september 2020

Odense Teater åbner deres sæson med en forrygende sceneversion af Woody Allens film Blue Jasmine med en formidabel Christine Albeck Børge i hovedrollen.

Titel: Blue Jasmine

Teater: Odense Teater

Spilleperiode: 12. september - 2. oktober

Har Odense Teater det bedste ensemble i Danmark lige for tiden? - man fristes til at sige ja. Igennem de sidste år har de vist at de kan lave både klassikere, musicals og ny dramatik effektivt og dygtigt. 

Med årets sæsonpremiere kan man kun være enig i at de igen formår at lykkes med en forestilling der er interesant iscenesat og har et ensemble der fylder deres roller ud på bedste vis, både de store og de små.

Blue Jasmine er bygget over Woody Allens film fra 2013 der havde Cate Blanchett i hovedrollen - en præstation hun fik en Oscar for. Blue Jasmine handler om den adopterede high society kvinde fra New York, som pludselig mister alt da hendes mand bliver anholdt for svindel og begår selvmord i fængslet. Hun bliver tvunget til at flytte ind hos sin søster i San Francisco der lever langt fra det liv Jasmine er vandt til fra New York. 

Det er en bittersød komedie om en kvinde på randen af et sammenbrud, og man griner af al den smerte der foregår på scenen. Det skyldes især Christine Albeck Børge i den store hovedrolle som Jasmine. Hun spiller rollen med et væld af affekterede ansigtsudtryk der ville gøre Maude fra Matador stolt, og samtidig rammer hun både en skrøbelig nerve og en egenrådighed der går hendes fremstilling af Jasmine både helstøbt og mange faccetteret. Louise Davidsen giver godt modspil som den totalt modsatte søster Ginger der ligeledes er adopteret. Claus Riis Østergaard har den rette troværdige men sleske charme som Jasmines eksmand, og Mikkel Bay Mortensen og Benjamin Kitter giver troværdige bud på de to jævne mænd i Gingers liv. Resten af holdet fylder godt op i de mindre roller, og forestillingen bliver en sand fornøjelse at overvære fra start til slut i Nicole i Fabers fine og præcise iscenesættelse. Christian Albrechtsen har stået for en elegant scenografi der bliver smukt belyst af Andreas Buhls lyddesign.

Odense Teater åbner flot sæsonen ud med Blue Jasmine - og de fortjener et større publikum til forestillingen end det er muligt under de nuværende corona-forhold.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Hovedpersonen Signe har det svært op til konfirmationen får hun vil helst ligne Silas som hun føler hun er inderst inde. Hils din MOR og Folketeatret har lavet en vigtig forestilling om at være transseksuel.

Tjekboks-teater

Folketeatret er igen gået sammen med teatergruppen "Hils din MOR" om en LGBT-relateret forestilling - denne ga...

21. okt
Christopher Læssø som Robin Hood rammer plet, det samme gør hele forestillingen på Folketeatret.

Robin Hood rammer plet

Folketeatrets Robin Hood er en festlig og fornøjelig fræk udgave af den klassiske myte om den fredløse adelsma...

18. okt
Den unge Callum gemmer sig på sit værelse og kommunikerer med omverdenen via internettet i forestillingen The Shy Manifesto i Bøssehuset.

En hyldest til generthed 

Mange LGBT-personer kender sikker følelsen af at være alene og ikke have lysten til at være sammen med klassek...

17. okt
Vi følger søskendeparret Karen og Richard Carpenters i tykt og tyndt gennem forestillingen Close to You med Landsteatret.

Smuk nostalgi-aften

Landsteatret har sendt en Carpenters-kabaret på landevejen fuld af skønne nostalgiske sange og en hurtigt opri...

15. okt