Det er sangkraft der går lige i hjertet når Andrea Lykke Oehlenschlæger åbner munden i musicalen The Bodyguard. , Foto Miklos Szabo

Sangkraft lige i hjertet

Af Per Lundsgaard 13. november 2020

Langkjær Entertainment og Live Nation har sendt den danske sceneudgave af The Bodyguard rundt i landet inden den havner i Tivoli til januar - og det er i en udgave hvor sangen går lige i sjælen. 

Titel: The Bodyguard

Teater: Langkjær Entertainment og Live/Nation på Vejle Musikteater

Spilleperiode: Turne frem til 20. december - fra 21. januar 2021 - 21 februar 2021 i Tivolis Koncertsal 

The Bodyguard kan ikke byde på måske den bedste historie - og heller ikke den bedst fortalte historie, men den kan byde på en perlerække af Whitney Houstons mest berømte sange, og det gør den så også i overflod. 

Det kræver selvfølgelig en sangerinde i hovedrollen der kan mestre de mange numre, og især de smægtende ballader, men som også kan få os igennem den spinkle spændingshistorie så vi tror på den. 

Det har man i Andrea Lykke Oehlenschlæger som har en lighed med Whithey Houseton både i stemme og krop. Hun er aftenens stjerne ingen tvivl om det, og hun forfører os og holder os fanget hele aftenen i gennem. Jeg så forestillingen i London og denne præstation kan uden tvivl leve op til hvad jeg så derovre. I det hele taget er hele forestillingen i ganske god form. Manuskriptet er hvad det er, men man spiller det med en neddæmpet naturlighed der gør at vi holder af figurene. 

Johannes Lassen giver et godt solidt modspil til Andrea Lykke Oehlenschlægers mere dramatiske superstjerne, og Lea Thiim Harder er god og sympatisk som søsteren med den gode stemme der har valgt at leve i skyggen af familiens umiddelbare stjerne. David Owe er gysende sexet som stalker, og de øvrige roller er også velvalgte. 

Danserne er i høj international klasse som var det i Londons berømte West End, og Sonny Fredie-Pedersen har skabt en koreografi der veksler flot mellem Broadway, pop-show og latin-amerikanske danse. 

Jonas Bøgh har tryllet flot lys der både fungerer som koncert og musical, for forestillingen er begge dele, men i Thomas Agerholms iscenesættelse, Benjamin La Cours scenografi og i Frank Grønbæks lyddesign findes en fin balance.

Jesper Høvring har skabt nogle kostumer der både giver en hilsen til Whitney Houston men som også er deres egen ekstravagante stil. 

Det er en aften hvor man forføres af musikken og showet, og der er knald på begge dele, men man har også forsøgt at tage den spinkle historie alvorligt og derfor ender vi også med at opleve en mere helstøbt aften i teatret end man turde håbe på. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Tre af de medvirkende dansere i Black Box Dance Companys nye forestilling PUNK - a rebel never dies.

Oprør fra de unge

I am too drunk to fuck råber den ene kvindelige danser i forestillingen PUNK - a rebel never dies der lige nu ...

19. nov
Operaen Intet på Det Kongelige Teater er primært for og med de unge - men vi andre kan også godt kigge med.

Farlig ungdomsleg 

Den Kongelige Opera har sat en ung opera på programmet der også henvender sig til de unge - og den er yderst v...

15. nov
Nathan Meister og Joe Young er begge meget troværdige i det stærke og intense krigsdrama The Cheyenne are Coming på Teatret ved Sorte Hest.

I krigens midte

Why Not Theatre Company er igen rykket ind på Teatret ved Sorte Hest og denne gang er det med en verdenspremie...

15. nov
Et indsamlingsshow for Afrika går galt og vi kommer på afveje i Afrika i forestillingen hvem er det der banker med Det Olske Orkester.

Racismens og griskhedens show

Teatergruppen Det Olske Orkester præsenterer på Forsøgsstationen på Vesterbro deres sidste forestilling i tril...

11. nov