Camilla Bendix, Joen Højerslev og Mathilde Lundberg er alle tre imponerende på scenen i Argumenter mod kvinder på Teater V., Foto Rico Feldfoss

Hysterisk kvindeteater - lavet af mænd

Af Per Lundsgaard 30. september 2021

To mandlige teaterdirektører, instruktør og manuskriptforfatter har kastet sig over Birgite Possings bog Argumenter mod kvinder og har lavet den til en sporadisk morsom men mest hysterisk teaterforestilling.

Titel: Argumenter mod kvinder.

Teater: Teater V

Spilleperiode: 29. september - 10. oktober

 

 

Det skorter ikke på ideer og indfald i Thomas Hwans iscenesættelse af Argumenter mod kvinder - men indfald og ideer tager substansen ud af forestillingen, og mening og tekst forsvinder i tableauer, publikumsdetagelse, råben og skrigen. 

Der er kun kradset i overfladen, og det synes som om at man vil satse på satire og det absurde, og kun i ganske få glimt kommer den ramsaltede sandhed om de tåbelige argumenter mod kvinder som magtfulde mænd er kommet med gennem tiden - og som man stadig kommer med, op til overfladen i al virvaret på scenen, og giver et flig af hvor god denne forestilling kunne have været hvis man ikke havde værest så opsat på at gøre det ene spektakulere nummer efter det andet - det meste indsmurt i blod som symbol på menstruation, som åbenbart er det der definerer kvinder bedst.

Jeg ved ikke om det er en tilfældighed, men meget apropos forestillingens morale om at mænd aldrig rigtig vil kunne slippe det heteronoramtive overlegne mod kvinder, er forestillingens manuskript af en mand, iscenesættelsen er af en mand, og idéen til forestillingen er af tre mænd, hvoraf de to er de to producerende teatrers direktører! Måske lidt kvindelige øjne ville have formidlet hele essensen bedre? Manden er sat til at spille endsidig hele vejen i gennem, og de to kvinder bruger det meste af tiden på at slås med hinanden om hans gunst, eller om anden opmærksomhed - ikke megen søstersolidaritet her - kvinde er kvinde værst, eller?? 

På scenen er det dog ganske imponerende hvad de tre skuespillere, Mathilde Lundberg, Camilla Bendix og Joen Højerslev skal igennem, og måden de kommer det på - men trættende blev det i længden. 

Jeg tror ikke man efter forestillingen vil diskutere ligestillingen, men mere forvirringen over det man  har set, lige meget om man morede sig eller ej - og skyggen af bogen skal man også kigge længe efter, den var bare påhæftet som citater man ikke brugte til noget. Mange morede sig over forestillingen - jeg fandt den irriterende. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr