Camilla Bendix, Joen Højerslev og Mathilde Lundberg er alle tre imponerende på scenen i Argumenter mod kvinder på Teater V., Foto Rico Feldfoss

Hysterisk kvindeteater - lavet af mænd

Af Per Lundsgaard 30. september 2021

To mandlige teaterdirektører, instruktør og manuskriptforfatter har kastet sig over Birgite Possings bog Argumenter mod kvinder og har lavet den til en sporadisk morsom men mest hysterisk teaterforestilling.

Titel: Argumenter mod kvinder.

Teater: Teater V

Spilleperiode: 29. september - 10. oktober

 

 

Det skorter ikke på ideer og indfald i Thomas Hwans iscenesættelse af Argumenter mod kvinder - men indfald og ideer tager substansen ud af forestillingen, og mening og tekst forsvinder i tableauer, publikumsdetagelse, råben og skrigen. 

Der er kun kradset i overfladen, og det synes som om at man vil satse på satire og det absurde, og kun i ganske få glimt kommer den ramsaltede sandhed om de tåbelige argumenter mod kvinder som magtfulde mænd er kommet med gennem tiden - og som man stadig kommer med, op til overfladen i al virvaret på scenen, og giver et flig af hvor god denne forestilling kunne have været hvis man ikke havde værest så opsat på at gøre det ene spektakulere nummer efter det andet - det meste indsmurt i blod som symbol på menstruation, som åbenbart er det der definerer kvinder bedst.

Jeg ved ikke om det er en tilfældighed, men meget apropos forestillingens morale om at mænd aldrig rigtig vil kunne slippe det heteronoramtive overlegne mod kvinder, er forestillingens manuskript af en mand, iscenesættelsen er af en mand, og idéen til forestillingen er af tre mænd, hvoraf de to er de to producerende teatrers direktører! Måske lidt kvindelige øjne ville have formidlet hele essensen bedre? Manden er sat til at spille endsidig hele vejen i gennem, og de to kvinder bruger det meste af tiden på at slås med hinanden om hans gunst, eller om anden opmærksomhed - ikke megen søstersolidaritet her - kvinde er kvinde værst, eller?? 

På scenen er det dog ganske imponerende hvad de tre skuespillere, Mathilde Lundberg, Camilla Bendix og Joen Højerslev skal igennem, og måden de kommer det på - men trættende blev det i længden. 

Jeg tror ikke man efter forestillingen vil diskutere ligestillingen, men mere forvirringen over det man  har set, lige meget om man morede sig eller ej - og skyggen af bogen skal man også kigge længe efter, den var bare påhæftet som citater man ikke brugte til noget. Mange morede sig over forestillingen - jeg fandt den irriterende. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Brødrene Løvehjerte på Det Kongelige Teater er flot og farverig eventyr for hele familien.

Magisk Løvehjerte

Det Kongelige Teater har repremiere på deres flotte udgave af Astrid Lindgrens eviggrønne eventyr om Brødrene ...

22. nov

En forvirrende affære

Ny dukke, Chuckys tilintetgørelse, genkomst af seriemorderen Tiffany og hovedpersonen Nica Pierce fra Chucky (...

22. nov
Det er de tre skuespillere der gør Smask til en lattersucces på Mungo Park.

Moderne morskabsteater om tabet af kærligheden

Mungo Park i Allerød kommer med et godt bud på en moderne komedie om den tabte kærlighed.

21. nov

En uventet alliance mod Chucky

Hackensack sitrer af utryghed ovenpå branden i borgmesterboligen og den eksplosivt stigende dødsrate. Heldigvi...

15. nov