Midt om Natten, Foto Søren Malmose / Tivoli

Midt om natten

Af Tejs Ellesøe 30. september 2021

Langt on længe har Tivoli repremiere på succesmusicalen Midt om Natten – ny opsætning, et par skuespillere er skiftet ud, men kan det redde den fra de to stjerner vi gav i 2018?

Titel
Midt om Natten

Teater:
Tivolis Koncertsal

Spilleperiode: 
30. sep - 24. oktober 2021

 

På Kim Larsens dødsdag får musicalen Midt om Natten repremiere i Tivolis Koncertsal. Vi får et lille deja-vu, for det er lidt over tre år siden vi sad her sidst: samme sal, samme sæder og samme musical som vi sablede ned og kun gav sølle to stjerner. Det var noget af en rodebunke – musikken var god, men handlingen var der ikke.

Her tre år efter roder den stadig en smule – ikke så meget som sidst, men nok til at man bliver lidt forvirret. Det er dog altid dejligt at blive ført ind i Kim Larsens univers, og vi får da også 30 af de bedste hits. Nogle af skuespillerne er skiftet ud, bl.a. Arnold som Morten Hemmingsen får lov at puste liv i, nen også Susan Himmelblå, Spacy og Kranen har fået nye stemmer i henholdsvis Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, Thomas Jensen og Rikke Lillevang. 

Det er dog stadig Gustav Wolter, Allan Mortensen og Jimmy Jørgensen der giver den i rollerne som henholdsvis Benny, Tusindfryd og Charles.

Jimmy Jørgensen er med sin genkendelige, ikoniske stemme absolut med til at løfte musicalen op, mens man desværre til tider både har svært ved at høre hvad Gustav Wolter og Allan Mortensen synger. Om det er vores placering i salen, er svært at sige, for vi ved at de begge synger rigtigt godt.

Heldigvis var denne 2020/2021-version lidt mere tro mid det originale filmmanuskript, og det er jo også værd at tage med.

Politisk (u)korrekt
Vi må aldrig glemme vores historie, og det gælder igså den musik der er lavet gennem tiden. Da Kim Larsen i 1983 havde sangen “Haveje” med på sit “Midt om Natten” album sang han:

“Jeg bor til leje
På Haveje
På restaurant Den Gyldne Reje
Min kone hun har en skønheds klinik
Inde midt i et negerdistrikt”

Tja, dengang var der ikke bestemt ikke noget galt med at synge “negerdistrikt,” men det var egentlig sangeren Jacob Haugaard der skrev sangen Haveje, og han har sidenhen udskiftet "negerdistrikt" med "fattigdistrikt" hvilket for det første er super ærgeligt, og for det andet går hen og bliver lidt komisk.

Problemstillingen er bestemt aktuel: Det kan hurtigt blive til en shitstorm, og der bliver da også gjort en komisk “sag” ud af det her i musicalen, da Benny ikke rigtigt kan få sig selv til at synge og stopper ved “fati” et par gange – til stor morskab for publikum – men (spoiler) til sidst ender med at synge "negerdistrikt", og hurra for det. Og der synges selvfølgeligt også “eskimoer” i Vend kajakken.

Efter fremkaldelsen sluttes der også fint af med en sang tribute til Kim Larsen, og mindre kunne heller ikke gøre det.

Publikum var selvfølgelig vilde. Vi vil være lidt mere moderate, men sender Midt om Natten op på 4 stjerner. Dog med en kæmpe bøn til Tivoli om snart at modernisere Koncertsalen, så lyden og det visuelle kan trække bedre teater-/musicalforstillinger og ikke ligner noget der kunne været lavet i et provinsteater eller forsamlingshus.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Brødrene Løvehjerte på Det Kongelige Teater er flot og farverig eventyr for hele familien.

Magisk Løvehjerte

Det Kongelige Teater har repremiere på deres flotte udgave af Astrid Lindgrens eviggrønne eventyr om Brødrene ...

22. nov

En forvirrende affære

Ny dukke, Chuckys tilintetgørelse, genkomst af seriemorderen Tiffany og hovedpersonen Nica Pierce fra Chucky (...

22. nov
Det er de tre skuespillere der gør Smask til en lattersucces på Mungo Park.

Moderne morskabsteater om tabet af kærligheden

Mungo Park i Allerød kommer med et godt bud på en moderne komedie om den tabte kærlighed.

21. nov

En uventet alliance mod Chucky

Hackensack sitrer af utryghed ovenpå branden i borgmesterboligen og den eksplosivt stigende dødsrate. Heldigvi...

15. nov