Musicalen Jungledyret Hugo på Bellevue teatret er fuld af flotte sjove scener, som her hor Hugo oplever livet som feteret filmstjerne. , Foto Robin Skjoldborg

Nuttet musical om jungledyret Hugo

Af Per Lundsgaard 4. april 2022

Bellevue Teatret har opsat en nuttet, sjov og underholdende musicalversion af Flemming Quist Møllers historie om Jungledyret Hugo for børn og barnlige sjæle.

Titel:
Jungledyret Hugo

Teater:
Bellevue Teatret

Spilleperiode:
Frem til 24. april 2022

Flemming Quist Møllers bogserie om Jungledyret så første gang dagens lys tilbage i 1988, og siden er det blevet til en række bøger og film om det lille, nuttede, sjældne jungledyr med det herlige navn Hugo. 

Bellevue Teatret har nu omsat historien til moderne musical med fuldt knald på handling, scenografi, dans og sang. Det er fuldt på højde med hvad man ser internationalt af børnemusicals – ganske flot og underholdende.

Vi møder først Hugo i junglen, hvor han sammen med abevennerne Zik og Zak hygger og leger, hvis de ikke lige gemmer sig for den fæle panter. 

Men pludselig bliver junglen invaderet ef en millionær og hans forkælede datter Izabella, der går op i at få mange følgere på sin instagramprofil. Farmand vil fælde og brænde store dele af junglen af for at plante soyaplanter og oliepalmer, som man tjener masser af penge på.

De opdager Hugo og vil have ham med hjem til København – farmand Conrad for at tjene penge på ham ved at lave en film med Hugo og datteren Izabella. I København savner Hugo junglen men møder ræven Rita, som han bliver gode venner med, men pludselig kommer berømmelsen tæt på og livet som filmstjerne lokker, så Hugo må tænke sig grundigt om, inden han vælger den vej, han skal tage.

Det er som nævnt ganske flot underholdning, Bellevue Teatret har fået stablet på benene med Jesper Mechlenburg i front som instruktør og komponist. Nyligt afdøde Flemming Quist Møllers historier er dog ikke nye for teatrets chef Pia Jette Hansen, der har haft Steen Koerners dansende udgave af Cykelmyggen Egon med sig hele vejen fra Holbæk Teater, over Østre Gasværk og til Bellevue. Astrid Lynge Ottosen har lavet en flot vekslende scenografi og sjove kostumer til de medvirkende, mens Malthe Haugaard har tryllet med lyset.

Som Jungledyret Hugo er Laurids Skovgaard Andersen charmerende og nuttet ligesom det lille dyr selv, og han har publikums sympati hele vejen gennem forestillingen. Som ræven Rita var det Julie Kunz der var på den forestilling jeg så. Malaika Berenth Mosendane spiller også rollen, men Julie Kunz var så absolut dejlig i rollen med en naturlig sødme og en fint kropssprog. Som Izabella ses danse- og tiktokstjernen Rebekka Bjerre i sin teaterdebut. Hun er velvalgt til rollen som den forkælede pige, der dog til sidst har hjertet på rette sted. Hun danser selvfølgelig til topkarakter, men det er tydeligt at hun ikke synger live – hendes lip-synch var under al kritik denne søndag middag. 

Rikke Buch Bendtsen er en fest både som kok med gode urtedeller og som selvoptaget filmstjernehund, og Kristian Høgh Jepepsen giver den alt, hvad den kan trække af kynisk tegnefilmskurk. De fire dansere liver godt op i scenerne i den effektive koreografi af Nicky Andersen.

Jungledyret Hugo på Bellevue Teatret er god og lærerig underholdning for hele familien, med en flot stram spilletid på 70 minutter, tilpas for de mindste publikummer, der fulgte godt med under hele forestillingen. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skal vi på ferie i 2022? 

De fleste af os har fem ugers ferie, men det store spørgsmål er, om vi igen i år vælger Danmark, eller om vi b...

Verden bliver aldrig nogen sinde den samme. Sådan sagde mange under coronakrisen, hvor de fleste blev i ...

Momondo: 10 gode forslag til feriesteder 

“Få en uforglemmelig oplevelse i pridens tegn, og få nye venner i disse lande, som alle har strenge antidiskri...

Jagten på den store LGBT+ gruppe og de over 82 milliarder danske kroner, som købekraften er for d...

’Elvis’ hylder både kongen af rock’n’roll og den afroamerikanske arv

Der sker i øjeblikket noget spændende med genren biopic. Den biografiske film skildrer og dramatiserer ikke ...

23. jun

Du kender kunstneren Andy Warhol, men kender du mennesket?

Marilyn Monroe i fluorescerende farver. Sidestillede kopier af Campbell's Tomato Soup. Du kender dem helt sikk...

19. jun
De tre medvirkende professionelle skuespillere i den ganske fine forestilling fra Parkteatret i Frederikssund om krigsflygtninge.

Fin forestilling om krigsflygtninge

Parkteatret fra Frederikssund var på besøg ved CPH Stage festival og viste deres fine og tankevækkende foresti...

13. jun
De fire medvirkende i Svendborg Sommerrevy Rottefælden 2022, med Jan Schou i glansrollen som Dronningen.

Rottefælderevy i friskt tempo

Årets Rottefælderevy er igen på Svendborg Teater og ikke i Rottefælden ude i Caroline Amalie skoven, og det kl...

3. jun