Jubelen og glæden var stor ved premieren på Cirkus Arenas forsinkede jubilæumsforestilling. , Foto XQ28

Cirkus er tilbage

Af Per Lundsgaard 5. april 2022

Efter to års corona-nedlukning er Cirkus Arena tilbage med et 65 års jubilæumsshow, der var planlagt til at løbe af stablen i 2020.

Titel:
Cirkus Arena
65 års jubilæum

Teater:
Cirkus Arena

Spilleperiode:
4. - 10. april i København, derefter turne rundt i landet frem til 7. august

Man kunne høre på publikums jubel, at cirkus har været savnet, da det fyldte telt på Cirkuspladsen ved Bellahøj tog imod årets forestilling fra Cirkus Arena, som også var en forsinket jubilæumsforestilling fra 2020, hvor Cirkus Arena fyldte 65 år. Coronaen kom og gjorde det umuligt at spille forestillinger i 2020, og i 2021, men nu kunne man endelig lukke teltdugen op til det spritnye flotte telt og give publikum det jubilæumsshow, de har ventet på i to år. 

Til at kæde forestillingen sammen havde man i år valgt Bubber, der flere gange har været sprechstallmeister i Cirkus Arena, sammen med Julie Berthelsen, der er debutant i rollen, men som dog en gang tidligere har været medkonferencier på Cirkus Arenas Grønlandsturne. De to klædte hinanden og var søde og hyggelige sammen i speakerrollerne. Der var dog rigtig megen snak, og man kunne sagtens have kortet i præsentationerne mellem numrene, da tempoet og energien faldt undervejs, men sympatiske var de, og også fint at de fik et lille nummer med den oversavede dame.

Aftenen begyndte med en fin og interessant lille film vist i manegen på et mini-cirkustelt, som dog blev noget klodset og brutalt pakket sammen igen, mens Bubber og Julie Berthelsen sang åbningsnummeret ude fra publikum, så man først havde svært ved at finde dem. Skulle det symbolisere at man fjerner fortiden? Var det et billede på coronaen der kom og nedlagde cirkus i et par år? Eller havde man bare ikke fundet ud af, hvad man skulle bruge hele denne åbning til?

Vi gik dog hurtigt i gang med de første artister i en lang række af meget blandede numre, som endte med at være en noget rodet affære af et cirkusshow. Man gjorde så meget ud af at fortælle, hvor fantastisk det hele var, at når numrene endelig kom, havde de ofte svært ved at leve op til den glorificerede præsentation. Det er også underligt til en jubilæumsforestilling, at familiens cirkusprinsesse optræder i bukser og piccolojakke og halvvådt hår, og at den charmerende cirkuskronprins Patrick Berdino var henvist til at sidde på tilskuerpladserne og se showet – vi savnede hans kække charme og unge energi i et cirkusshow, der slæbte sig lidt tungt rundt i manegen. 

Men der var da herlige lyspunkter i form af bl.a. Duo Costache fra Ukraine med imponerende numre, hvor styrke og kræfter blev sat på prøve. Alan Sule var rap på fødder og hænder i et flot jonglørnummer, Flying Wulber betagende højt flyvende over manegen i trapez. Aftenens slutnummer, breakdancegruppen Atai Show, endte med at blive et underligt abrupt nummer, der ikke skulle nogen vegne hen og var ovre, før det var begyndt. Aftenens klovn Jimmy Falcon havde alt for mange numre – hvoraf alle stort set kun henvendte sig til det voksne publikum og ikke til børnene. Resten af numrene var på det jævne, og meget havde vi set før, men dyrene i manegen både hunde, ponyer og heste fik fortjent hyldest. 

Det var en middelmådig aften i cirkus – underligt rodet som jubilæumsshow, man nu har brugt to år på at færdiggøre – men alligevel var det dejligt at sidde i cirkusteltet og mærke suset fra manegen og lugte savsmuldet og høre et dejligt levende cirkusorkester.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skal vi på ferie i 2022? 

De fleste af os har fem ugers ferie, men det store spørgsmål er, om vi igen i år vælger Danmark, eller om vi b...

Verden bliver aldrig nogen sinde den samme. Sådan sagde mange under coronakrisen, hvor de fleste blev i ...

Momondo: 10 gode forslag til feriesteder 

“Få en uforglemmelig oplevelse i pridens tegn, og få nye venner i disse lande, som alle har strenge antidiskri...

Jagten på den store LGBT+ gruppe og de over 82 milliarder danske kroner, som købekraften er for d...

’Elvis’ hylder både kongen af rock’n’roll og den afroamerikanske arv

Der sker i øjeblikket noget spændende med genren biopic. Den biografiske film skildrer og dramatiserer ikke ...

23. jun

Du kender kunstneren Andy Warhol, men kender du mennesket?

Marilyn Monroe i fluorescerende farver. Sidestillede kopier af Campbell's Tomato Soup. Du kender dem helt sikk...

19. jun
De tre medvirkende professionelle skuespillere i den ganske fine forestilling fra Parkteatret i Frederikssund om krigsflygtninge.

Fin forestilling om krigsflygtninge

Parkteatret fra Frederikssund var på besøg ved CPH Stage festival og viste deres fine og tankevækkende foresti...

13. jun
De fire medvirkende i Svendborg Sommerrevy Rottefælden 2022, med Jan Schou i glansrollen som Dronningen.

Rottefælderevy i friskt tempo

Årets Rottefælderevy er igen på Svendborg Teater og ikke i Rottefælden ude i Caroline Amalie skoven, og det kl...

3. jun