FotoElvir Pelesevic

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Af Elvir Pelešević 10. april 2023

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger deres påskeferie til. Nogen vælger at blive hjemme, mens andre rejser - enten indenfor Danmarks grænser eller til udlandet. Jeg har i år holdt påskeferie på Bornholm, som i øvrigt er mit første besøg til solskinsøen. Her har jeg opholdt mig på hotel Skovly, som varmt kan anbefales.

Hotel Skovly
Nyker Strandvej 40
3700 Rønne

Web:
https://www.hotelskovly.dk/

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentlige transport eller kører i bil. Hotellet er placeret i skønne naturomgivelser - midt i den store bornholmske skov med mindre end 125 meter til en af Østersøens fineste sandstrande. Landskabet omkring Skovly gør det til et perfekt sted både for dem, der elsker at vandre, løbe eller køre på mountainbike. 

Værelser 
Værelserne på hotel Skovly er rummelige, praktiske og hyggelige. Foran alle standardværelser, som i øvrigt har privat bad og toilet, er der en stor privat terrasse med havemøbler. Her har man mulighed for at følge med i livet på Skovly og nyde et glas vin eller andet mens man kigger over til Skovly-søen, Blykobbe-å og den store græsplæne med kæmpestenen og minigolfbanen. Større værelser er også udstyret med køleskab, havegril og køkken.

Mad 
Hver morgen serveres der mellem kl. 08.00 - 10.00 en skøn morgenmad. Morgenbuffeten består som minimum af hjemmebagte morgenboller, forskellige slags brød, 6 hjemmelavede marmelader, müsliprodukter, forskelligt pålæg, Nutella, honning, pålægschokolade, blødkogte æg, forskellige oste, mælk og syrnede produkter. Hotellet bager selv bollerne. Der er også kaffe, te og juice. Er man veganer, vegetar eller allergisk overfor f.eks. laktose og gluten, sørger hotellet for specialprodukter - bare de får det at vide 2 dage før din ankomst. Hotellets spisesal indeholder bl.a. en lille pejs, som man kan nyde mens man drikker en kop kaffe eller te på en råkold eller regnfuld dag.

Mountainbike
Er man til mountainbiking, er Skovly det perfekte overnatningssted. Hotellet har sig eget mountainbike-spor "Skovly-sporet", som starter og slutter på hotellets parkeringsplads. Få kilometer væk er der yderligere 19 mountainbikespor. I receptionen kan man købe forskellige lette reservedele til sin bike, samt låne værktøj, hvis man lige skal reparere noget. Der findes også et lille aflåst cykelværksted og cykelparkering - et lokale hvor du sikkert kan opbevare din bike - og samtidig foretage små og store justeringer. Denne service er gratis og er kun for hotellets gæster. 

Andet 
Hotel Skovly er hundevenligt. Hunde må løbe frit på grunden og også nappe en tur i åen. Med Østersøen og 4 søer indenfor 800 meter er der rig mulighed for hyggefiskeri. I Blykobbe-å, som løber gennem hotellets grund, har man rig mulighed for at studere hotellets egen havørredestamme. Åen er helårsfredet. Hotel Skovly har en 18-hullers minigolfbane - en golfbane som er Danmarks ældste. 

I det hele taget er hotel Skovly et besøg værd. Det er et fantastisk sted både til dem, der er til aktiv ferie, men også til dem, der trænger til fred, ro og fordybelse i smukke naturomgivelser. Og så skal jeg også huske at nævne hotellets ejere - Lone og Bo - som perfekte værter, der er altid er klar til at tilbyde deres assistance uanset om det drejer sig om en nyttigt råd eller praktisk hjælp.

Tjek os ud

Rejseguide

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Den første forårstur – hvor skal vi tage hen? 

Rejs dig lykkelig – kan man egentlig det? Varmen og solen er med til at gøre dig gladere i sindet, så lider du...

Ja, foråret begyndet så småt at banke på, og selvom der umiddelbart er længe til...

Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar
Jytte fra Marketing er desværer gået for i dag, er en sjov satire med smukke øjeblikke.

Jytte er tilbage i sjovt marketingsshow

Teatersuccesen fra Nørrebro Teater, Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag, er tilbage i en ferm turne...

8. mar