Foto Tejs Lindhardt

Turen går til Oslo 

Af Tejs Ellesøe 9. maj 2018

Oslo ligger bogstaveligt for ens fødder når man tager DFDS “Oslobåd". Fra luksus til luksus – de næste 48 timer vil vi se hvad Oslo kan byde på.

De fleste vælger desværre flyet når de skal til Oslo, dels fordi det er billigt, dels fordi det er det hurtigste. Dog går det lidt hurtigere med at komme til centrum af Oslo hvis man tager båden. For med Oslo-båden kan du på nogle få minutter spadsere direkte ind i midtbyen, og det kan jo ikke være mere perfekt.

Der er små 600 kilometer mellem København og Oslo svarende til ca. 1 times flyvning eller knap 17 timer med DFDS-båden.

Uanset hvad du vælger, er det en oplevelse. Lige så lidt som vi er turister i egen by, så forsømmer vi i den grad vores nordiske venner – både Sverige og Norge – når vi taler om en weekend tur eller en forlænget weekend.

Oslo har meget at byde på, og det vil vi gerne fortælle med denne lille rejseartikel. Vi ser dels på hvad man kan nå på på de syv timer man har til rådighed hvis man rejser med Oslobåden, dels hvad man kan opleve hvis man vælger at blive i Oslo nogle dage. For det kan lade sig gøre – Oslobåden er ikke nødvendigvis en tur frem og tilbage på 48 timer. 

Hvad har Oslo som København ikke har? De har bjerge og folk der rent faktisk svarer når man skriver til dem på Grindr! :) – men spøg til side.

Hvad skal man se i Oslo
Skal man besøge Oslo, er det værd at downloade app’en “Visit Oslo”, og er du i Oslo nogle dage kan et Oslo-Pass ogå være meget nyttigt. Vi kender det fra det danske Copenhagen Card, og det fungerer på stort set samme måde. Oslo-Pass kan også downloades som app. 

Oslo-Pass koster 395nrk for 24 timer, 595nrk for 48 timer og 745nrk for 72 timer. Er man museumsglad, og bruger man de transportmuligheder der er i byen, skal man købe det. Det smarte ved Oslo-Pass er at man godt kan have flere på sin mobil.  

7 timer i Oslo
Hvad kan man egentlig opleve i Oslo på 7 timer? Hvis man tager Oslobåden over, som mange gør, har man  syv timer i storbyen. Båden lægger til kl. 9 og du skal være tilbage senest kl 16. Det er ikke meget tid, men det er lige nok til en frokost og en tur til Kongeslottet og måske også Oslo Opera, som man kan se på tilbagevejen til båden.

Har man været i Oslo før, så kan man blive lidt mere vovet og måske tage ud til Munchmuseet eller et af de andre museer der ligger tæt på centrum.

48 timer i Oslo
7 timer er bestemt ikke meget, og det er noget sjovere at være i Oslo i et par dage. Vi besluttede os for 3 dage. Tager man til Oslo for at være kulturel, skal man huske at museerne er lukket om mandagen ligesom i Danmark. 

Vi fik besøgt Munchmuseet og så “Skriget”, Nobels peace Center lå også på vejen. Norwegian Folk Museum, lidt lige som vores forsøgscenter i Lejre. Kon-Tiki museet er absolut et must, og har man set filmen, bliver det kun endnu mere spændende.

Hvis man vil, kan man nå 5-6 museer om dagen.   

Om aftenen kan man tage i teatret eller i operaen.

Overnatningen
“Hvor skal vi sove i nat” er en gammel Labansang men ret væsentligt når man rejser ud. Man kan altid finde et sted og sove, og mulighederne er mange uanset om man bruger Hotels.com, Momondo, AirBnB eller hvad der nu måtte være af apps. 

Hvis man planlægger i god tid, er det værd at søge på hoteller på en af disse apps. Find et udvalg og skriv så direkte til Hotellet. Du kan med sikkerhed få et bedre og billigere tilbud – bare skriv hvad du har fundet det til på disse apps.

Ud af de 5 hoteller vi skrev til, vendte 3 tilbage. Vi valgte det bedste tilbud, og det var Grand Hotel som ligger centralt i Oslo.

Om hotellet 
Grand Hotel er absolut Oslos svar på danske d’Angleterre: et femstjernet luksushotel fra 1874. Vælger man dette hotel, er man også lige i centrum og med udsigt til torvet foran det norske parlament, Stortinget.  Hotellet har det hele: Spa, fitness og Eight Rooftop bar hvor man har en fantastisk udsigt over byen som man kan nyde mens man drikker cocktails eller noget af det fantastiske hjemmebryggede øl. Mens solen går ned, kan magien godt opstå – det var i den grad en magisk aften.

Mens vi var der åbnede Stortinget, så det norske sikkerhedspoliti kom på besøg, for at tjekke os, men det gjorde kun besøget endnu mere spændende.

Efter en lang dag er det rart at hotellet har sit eget spa- og wellnessområde, så man kan tage sig en dukkert og slappe af i saunaen. Det er et hotel som vi absolut kommer tilbage til.

Er der homoliv i Oslo?
I Oslo findes der nogle homosteder, men ikke mange. Vi kender til bl.a. London Pub som er et ganske hyggeligt sted. Det er enn god ide at google steder: Nye kan være åbnet eller gamle lukket siden vi var der.

En af de caféer jeg altid besøger i Oslo er det homovenlige Eet Glass. Her er servicen i top, og maden er ganske fin til prisen. 

Så hvorfor skal vi besøge et af vores nordiske nabolande, når prisen næsten er det samme om man rejser til Oslo eller til Barcelona. Norge skal man holde sig fra om vinteren medmindre man godt kan lide kulde, men et Oslo i forårs stemning med 18-20 grader kan være noget af det mest fantastiske. Nu ligger Oslo ikke langt fra København, og man kan komme dertil på lidt over en time med fly, og har man tiden til båden, så bruger man godt og vel 24 timer den vej .

Så, hvad venter du på? Besøg Oslo.

Tjek os ud

Rejseguide

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr