FotoEurovision.tv

Eurovision 2019 - vores forudsigelse for den anden semifinale

Af Elvir Pelešević 16. maj 2019

Sandhedens time nærmer sig for Danmark. I aften finder vi ud af om Leonora og hendes sang “Love Is Forever” formår at kvalificere sig til finalen i årets udgave af Eurovision Song Contest. I denne artikel giver vi vores bud på hvilke 10 lande fra den anden semifinale der går videre. 

Onsdag aften optrådte 18 lande for fagjuryerne i den anden semifinale. Som vi har forklaret tidligere, havde TV-seerne ikke mulighed for at se dette show i fjernsynet. Fagjuryernes stemmer bliver lagt oven i seernes stemmer torsdag aften i en direkte TV-udsendelse hvorefter det bliver annonceret hvilke lande der har indløst adgangsbilletten til den store finale på lørdag.

Baseret på de tidligere prøver forudser vi at følgende lande går videre fra den anden semifinale: 

Holland. Selv om koreografien ikke har fungeret optimalt for hollænderne, har de stadigvæk den stærkeste sang i hvert fald hvis man spørger bookmakerne.

Sverige. Svenskerne skuffer aldrig. Godt nok har de skruet ned for sceneeffekterne i år, men sangen er så god at den kan stå helt alene og stadig gør Sverige i den grad konkurrencedygtig.

Rusland. Russerne skal nok komme i finalen takket være Sergey Lazarevs fantastiske stemme og koreografien til trods for at selve sangen er middelmådig. 

Schweiz. Den schweiziske repræsentant Luca Hänni har alle de ingredienser der skal til, for at gå videre til finalen: godt udseende, god stemme og ikke mindst en god sang der fænger ved første lytning.

Norge. Nordmændene stiller i år op med en sang der er som skræddersyet til Eurovision Song Contest. Selv om sceneshowet fremstår noget kaotisk, skal de hardcore Eurovisionfans nok stemme Norge videre til finalen. 

Aserbajdsjan. Det aserbajdsjanske bidrag fungerer rigtig godt både sangmæssigt og i forhold til sceneshowet. Med lidt held kan Aserbajdsjan faktisk godt gå hen og vinde konkurrencen i år.

Danmark. Det danske bidrag fænger med sin enkelhed og et godt budskab. Og så er Leonoras mimik og sangstemme blevet bedre siden hun vandt Dansk Melodi Grand Prix i februar. 

Malta. Den maltesiske sang rammer tidens ånd: Den er fyldt med positiv energi og dansevenlige lyde som mange vil finde indbydende.

Albanien. Albaniens repræsentant har i den grad været fantastisk til at formidle budskabet og de stærke følelser som det albanske bidrag omfavner, ikke mindst takket være sin fantastiske stemme og sin indlevelsesevne. 

Nordmakedonien. Nordmakedoniens bidrag er enkelt, emotionelt, godt leveret vokalmæssigt,og har desuden også et stærkt budskab. 

Det betyder at vi tror på at følgende lande rejser hjem fra Tel Aviv før det for alvor bliver sjovt:

Kroatien. Den kroatiske repræsentant Roko har muligvis den bedste stemme i årets Eurovision, men sangen er for dårlig til at gøre det muligt for Kroatien at nå finalen.

Letland. Det lettiske bidrag er let og behageligt, men det fremstår også som en sovepille hvilket gør at sangen risikerer hurtigt at blive glemt.

Rumænien. Stilmæssigt og i sin opbygning minder den rumænske sang en del om Letland. Selv om sangen er velsunget og behagelig, mangler den intensitet og slagkraft.

Moldova. Moldovas sang er bygget på alt for mange klichéer og fremstår derfor uinspireret og kedelig.

Irland. Irlands sang er sød og charmerende. Det er sangerinden Sarah også, men hendes stemme er simpelthen ikke stærk nok. 

Litauen. Det litauiske bidrag “tager mere i munden end det kan gabe over”. Der er gode intentioner, men sangen virker uforløst og mangelfuld.

Østrig. Østrigerne kan vise sig at være “dark horse” i denne semifinale. Selv om sangen ikke er en typisk Eurovisionsang, kan det sagtens være at den grundet sin originalitet og “coolness” falder i seernes smag. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også alle...

Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj

Hollywoods gyldne skab

Netflix havde 1. maj premiere på den nye mini-serie Hollywood, der beskriver homofobi, racehad og magtmisbrug ...

2. maj
Ben Forster spiller og synger titelrollen i påskemusicalen Jesus Christ Superstar

Vi underholder med Jesus Christ Superstar

Den ultimative påske-musical må være Andrew Lloyd Webbers Jesus Christ Superstar - så den viser vi her i en st...

12. apr

Vi underholder med filmen From Beginning to End

Aftenens film – den sidste inden påsken begynder – handler om et tæt venskab mellem to brødre. 

8. apr