Foto Robin Skjoldborg

Spiller Thure Lindhardt en rolle i en ny bog

Af Tejs Ellesøe 19. oktober 2019

At være eller ikke at være, skuespiller! Thure Lindhardt er bestemt en dygtig skuespiller, og i bogen “Vi ved jo hvordan det er at være menneske” af Rune Skyum-Nielsen åbner han op sine tanker om det at være skuespiller.

Vi kender ham fra film som Her i nærheden, Nordkraft, Flammen & Citronen, serier som Rejseholdet og Broen. Men Thure har i den grad også stået på den store teaterscene i stykker som Kameliadamen og Hamlet, men han debuterede i det voldsomme teaterstykke “Shopping and Fucking” på Café Teatret i 1998.

Siden Thure Lindhardt fik sin første rolle i Negerkys og labre larver i 1987, har han haft mange forskellige roller og det er der nu kommet en bog om.

Bogen “Vi ved jo hvordan det er at være menneske” er kommet til i samarbejde med forfatteren Rune Skyum-Nielsen. Den handler om det at spille skuespil som er en udviklende og dybt personlig proces, der kræver total indlevelse i andre og ofte meget forskellige mennesker. Thure Lindhardt tager generøst – og sjældent åbenhjertigt for en aktiv skuespiller – læseren med ind bag en række af de markante roller han har spillet i film, på tv og på teater, og deler sine refleksioner om hvordan det har været at arbejde med rollerne, og hvordan han sideløbende har udviklet sig i og med sit arbejde. Hvad det er for et liv, han lever imens. Hvordan roller og liv har det med at påvirke hinanden. Hvornår det er en fordel, hvornår det ikke er.

Bogen handler også om de følgende internationale fester og fejringer, øget mindreværd og et forstørret selvbillede over den erfaring og den berømmelse, der kom i kølvandet på de følgende filmproduktioner – og frem til samarbejdet med verdensstjerner som Sean Penn og Michael Mann i internationale produktioner. I Vi ved jo hvordan det er at være menneske fortæller Thure Lindhardt for første gang om hele turen.

Fokus er på rollerne og alt det de forskellige roller og mødet med andre skuespillere og instruktører betyder, ikke mindst i påvirkningen af Thure Lindhardts videre færd. I bogens refleksionsafsnit, fortalt på bogens lysegrå sider, åbner Thure Lindhardt for tanker om tro, tilhørsforhold, kærlighed, seksualitet og andre af livets store emner.  

Bogen er ude i boghandlerne nu. 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Kronborg leverer stadig godt dansk smørrebrød 

Byens gamle “dame”, Restaurant Kronborg leverer stadig noget af byens bedste smørrebrød, uanset om man er til ...

For helt præcis otte år siden besøgte vi en restaurant, der ligger på hjørnet ...

Dansk queer kunst fra 1800-tallet

De danske museer er ikke overrente for tiden, men her er en udstilling der absolut er værd at se. Kunstmaleren...

22. jun
Mette Maria Ahrenkiel i nærbillede i online-dramaet Safe Space på Future V.

Pseudo-thriller i nyt teaterformat

Teater V i Valby har haft premiere på deres nye online scenerum Future V med den første forestilling Safe Spac...

15. jun
Sam Rockwell som sexet homo-nazist og Scarlett Johansson skaber god balance i den satiriske Jojo Rabbit om de sidste måneder i 2. verdenskrig.

Nazi-kanin i lystig satirisk film

8. jun
Nu tilbyder flere teatre forestillinger lavet specielt til online platforme.

Teatre går digitalt

I den sidste måned har teatre over hele verden givet publikum muligheden for at streame forestillinger under C...

16. maj