Nu kan du stemme på de nominerede

Af Tejs Ellesøe 9. september 2020

Om små tre uger afholder Danish Rainbow Awards igen det årlige show i Cirkusbygningen hvor du kan møde de mange nominerede.  

Så har TV 2 Zulu åbnet for at man kan stemme på de nominerede til dette års Danish Rainbow Awards. Der er 11 kategorier med i alt 33 nominerede til dette års show.

Det tager kun få minutter at afgive sin stemme, og det kan du gøre her.

Du kan læse på siden hvad de forskellige står for, men du kan også læse det herunder.

De nominerede til Danish Rainbow Awards 2020 er:

Kulturprisen

Elias Sadaq
Elias Sadaqs digtsamling GADESTREGER er den første danske digtsamling der indeholder digte om at være queer, muslim og minoritetsetnisk. Elias er en ny stemme i dansk undergrundslitteratur og har allerede med sit første værk sat ord på adskillige tabuer.

Ramona Macho og Vesterbro Sogns Ungdomskor
Dragqueen Ramona Macho og Vesterbro Sogns Ungdomskor er et fantastisk møde mellem LGBT- kultur og kristendom. Med den danske folkekirke som ramme, viser Ramona Macho et moderne billede på næstekærlighed, menneskelig respekt og rummelighed.

Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab
I forbindelse med udstillingen om Kristian Zahrtmann, en af Danmarks første åbenlyst queer kunstnere, har på Den Hirschsprungske Samling, Fuglsang Kunstmuseum og Ribe Kunstmuseum sammen med LGBT+ Danmark udviklet et undervisningsmateriale til folkeskolen om kunst, køn, seksualitet og identitet i et historisk og nutidigt perspektiv.

Eventprisen

Human rights programmet – Copenhagen Winter Pride
Copenhagen Winter Pride gav os et alsidigt og stærkt Human Rights program, med talks, paneler og debatter. Arrangementerne var alsidige, respektfulde og repræsenterede LGBT+miljøet på en højt faglighed og jordnærhed.

Dragstories med Di Di Cancerella og Dallas King
Di Di Cancerella og Dallas King gennemførte på trods af kritik, chikane og tilråb højtlæsning for børn på et lokalt bibliotek. Dragstories er med til at skabe forståelse, nysgerrighed og tolerance blandt børn og unge

Draghouse
Draghouse er flagskibet i den danske drag kultur og Tonny Liljenbeg, som er Danmarks Grand Old Drag Daddy, har både underhold og fostret talent i Dragmiljøet.

Årets Hetero / Straight Ally

Lina Rafn
Lina Rafn er en evig LGBT+ allieret, og har gentagende gange spillet til LGBT+arrengementer. Lina er fortaler for at intet er for meget eller underligt og at du skal leve som du er inderst inde i dig selv.

Victor Fischer
Victor Fischer startede en mindre regnbue revolution på fodboldbanen da han i sommeren sagde fra over for Homofobiske til råb fra tilskuerne. Han opråb fik klare konsekvenser og bidrog til kampen mod homofobi i sportsverdenen.

Annemette Vedel Augustesen
Annemette har i mange år været bestyrelsesmedlem i Copenhagen Pride, LGBT+aktivist og nu frivillig koordinator for Copenhagen Pride. Hendes utrættelige og frygtløse indsats for minoriteter er til gavn for mange.

Sportsprisen

Jon Lee-Olsen
Jon Lee-Olsen er den første Danske mand i topidræt, der sprang ud som homoseksuel. Jon skriver dermed historie og er kun den 3. professionelle ishockey spiller der springer ud i verdens historien.

Pernille Harder
Pernille Harder har gentagne gange gjort sig bemærket på grønsværen, men Pernille og kæresten Magdalena kig verden rundt, da de kyssede på sidelinjen ved VM i Frankrig. Pernille bruger sin status og indflydelse for LGBT+ rettigheder på internationalt plan.

HIK Fodboldklub
HIK er den første fodboldklub i Danmark som samarbejder med Pan-Idræt, der organiserer LGBT+idrætsudøvere. HIK er med til at nedbryde fordomme i sportsverdenen og specielt i fodboldmiljøet.


Årets LGBT+person

Michael Bjerring / Mizz Privileze
Michael laver normkritisk aktivisme og arbejder som menneskerettigheds konsulent, arbejder for Sex og Samfund, samt arbejder for bedre skolegang for Queer elever i folkeskolen. Ud over det var Michael også med i Danmark Har Talent hvor Michael i finalen bragte LGBT+rettigheder ind i bedste sendetid.

Niels Laigaard
Niels er et forbillede for unge LGBT+ personer fordi han formår, at stå ved hvem han er ved hele vejen igennem, at være sig selv, elske sig selv, med eller uden makeup og glimmer i skægget. Niels nedbryder tabuet om, at mænd ikke kan bruge makeup ved selv at bruge makeup, samt være makeup artist og makeup producent.

Silas Holst & Jacob Fauerby
Jakob og Silas, skabte positiv opmærksomhed på et virkelig tiltrængt område. Det de har opnået i vild med dans, er et stort skridt i en positiv retning for LGBT+personer. De har skabt både Danmarks og verdenshistorie med samkønsdans, hvor de samtidig gjorde det så flot og godt, at de vandt, hvilket var fuldt ud fortjent.

Medieprisen

En Fabulous Familie

En Fabulous Familie er et fest fyrværkeri i alle regnbuens farver. Indblikket i Annemette, Kim og Mollys hæsblæsende hverdag, på og af scenen, er hjertevarm, morsom og rørende.

”10 år senere”
10 år senere, viser på meget usexet vis hverdagsproblemerne i et parforhold, som er gået i stå. At 10 år senere handler om et homoseksuelt par virker næsten ligegyldigt, på en måde hvor man rives med i tå krummende pinligheder og alvorlige situationer mellem to mennesker.

Dragedronningerne
Brynhildr og Annie Rection, taler i deres Podcast Dragedronningerne og alt mellem himmel og jord. Det er personlige fortællinger med emner som skam, sex, seksualitet og krop, bliver berørt med humor og alvor.

Aktivistprisen

Hanne Gyberg Frandsen
Hanne har rådgivet og understøttet migranter med LGBT+ baggrund, hvor de bliver bedre rustet til et værdigt liv i Danmark. En enestående aktivist som fortjener at blive hædret for sit hårde arbejde og talrige resultater.

Noah og Sika Skaalum
Noah og Sika Skaalum har på modigste vis taget hele Danmark med ind i deres egen fortælling og intime rejse, hvor Noah står frem som transperson, med alle de overvejelser og udfordringer det har med sig, og Sika som den evigt støttende og forstående hustru, som kun ønsker hendes mand og faren til sit kommende barns bedste.

Elijah Kashmir Ali
Eliahs omfavner, kæmper og inspirerer på daglig basis igennem sin instagram-Stories – Det er udover indlæg i Mino Danmark’s magasin “mino Views”, indlæg i diverse aviser og TV-indslag. Elijahs er en frontløber, en der er ligeglad hvad andre har at siger, normkritikere, mønsterbryder, intersektionel-feminist, muslim, og et kæmpe forbillede for mange.

Erhvervsprisen

IKEA
IKEA lancerede i 2019, regnbue bæreposer under sloganet, ”kærlighed skal ikke være tung at bære”. I forbindelse med salget bidrog de til LBGT+Danmarks undervisnings Projekt LARM, samtidig var IKEA skarpe i deres afstand til negative og hadefulde kommentarer på sociale medier.

Normværk
Rikke Voergård-Olesen står i spidsen for Normværk, som via samarbejde med forskere og specialister, skaber kulturforandring, mangfoldighed og ligestilling, i dansk erhverv, uddannelse og på arbejdspladser.

Netto
Over 500 lokale Netto butikker solgte 2019 støttearmbånd til Copenhagen Pride. Det er et klart signal om rummelighed og mangfoldighed Netto sender, både til kunder, personale og leverandører.

Årets Drag Performer

Dallas King
Han har været med til at gøre den Københavnske drag scene mere inclusive. Med ham i spidsen og i blomstring er den danske drag scene på vej imod nye højder

Mizz Privileze
Mizz Privilezes enorme talent der blev slået fast i ‘Danmark har talent’, med en altid aktivistisk dagsorden omkring medmenneskelighed og LGBT+rettigheder.

Chantal al Arab
Chantal har det seneste år bidraget til at gøre Københavns LGBT+miljø bedre ved gentagende gange at moderere debatter om alt fra skam til inklusiv tale. Samtidig har hun givet os smil på læben og tårer i øjnene når hun har været med i radioprogrammet Er du sunshine? og underholdt med gruppen veninderne.

Foreningsprisen

SABAAH
Sabaah gør med deres vigtige intersektionelle arbejde, både socialt, kulturelt og politisk, et kæmpe arbejde for minoritetsetniske LGBT+personer. Sabaah skaber et trygt og godt rum for folk, som udover at være en seksuel minoritet eller have en anden kønsidentitet end cis, også er muslimer.

FSTB
Foreningen til støtte for transkønnede børn har gjort en stor og bemærkelsesværdig indsats, for transkønnede børn. FTSB arbejder for at give livskvalitet til transkønnede børn og unge gennem netværk, rådgivning og politiskarbejde.

LGBT+Huset i Aarhus
LGBT+huset i Aarhus er det første samlede LGBT+hus i Danmark. Man samler Kultur, socialt arbejde og sundhed under et tag. I LGBT+Huset kan LGBT+personer mødes på tværes af foreninger hvilket styrker LGBT+miljøet.

Musikprisen

Anne Linnet
Anne Linnets sang ”Og jeg elsker” er en nær og personlig kærlighedserklæring i bedste Anne Linnet stil. Anne Linnet, er og bliver et LGBT+ ikon og forkæmper.

Marie Key
Marie Key har spillet for fulde huse med sin ”Solo” tourné. Det var inddragende, personlige og sjovt. For Marie har seksualitet ikke været italesat, men kun meget fint berørt i sangene ved, at synge hun istedet for ham.

Betty Bitchslap
Betty Bitchslap er en dansk Queen der laver musik. Drag Queen og pop stjerne! Den perfekte måde at vise LGBT+personer frem der kan blande sig i den normative musikkultur.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Hovedpersonen Signe har det svært op til konfirmationen får hun vil helst ligne Silas som hun føler hun er inderst inde. Hils din MOR og Folketeatret har lavet en vigtig forestilling om at være transseksuel.

Tjekboks-teater

Folketeatret er igen gået sammen med teatergruppen "Hils din MOR" om en LGBT-relateret forestilling - denne ga...

21. okt
Christopher Læssø som Robin Hood rammer plet, det samme gør hele forestillingen på Folketeatret.

Robin Hood rammer plet

Folketeatrets Robin Hood er en festlig og fornøjelig fræk udgave af den klassiske myte om den fredløse adelsma...

18. okt
Den unge Callum gemmer sig på sit værelse og kommunikerer med omverdenen via internettet i forestillingen The Shy Manifesto i Bøssehuset.

En hyldest til generthed 

Mange LGBT-personer kender sikker følelsen af at være alene og ikke have lysten til at være sammen med klassek...

17. okt
Vi følger søskendeparret Karen og Richard Carpenters i tykt og tyndt gennem forestillingen Close to You med Landsteatret.

Smuk nostalgi-aften

Landsteatret har sendt en Carpenters-kabaret på landevejen fuld af skønne nostalgiske sange og en hurtigt opri...

15. okt