3 millioner til LGBT Asylum

Af Tejs Ellesøe 8. januar 2022

De 3 millioner som LGBT Asylum har modtaget, falder på et tørt sted og sikrer nu det fremtidige arbejde, heriblandt et nyt mentorprogram for LGBT+ flygtninge. 

Sidste år kunne LGBT Asylum fortælle den gode nyhed at de havde fået 500.000 kr. årligt i en 4-årig bevilling fra reserven på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet.

Nu kommer de så på Facebook med en af årets første og bedste nyheder, nemlig at Det Obelske Familiefond, endnu engang har “smilet” til dem, hvilket betyder at de i perioden 2022 - 2024 får 3 millioner kroner. 

Det Obelske Familiefond støtter tre kerneområder: Unges mentale sundhed, Samtidskunst og klassisk musik og Udvikling i Nordjylland. Fonden blev etableret i 1956 af Asta Obel som var eneejer af tobaksvirksomheden C. W. Obel som gennem fonden ville sikre at familien havde indflydelse i virksomheden.

I et opslag på Facebook skriver Det Obelske Familiefond følgende:

Styrket indsats for LGBT+ flygtninges mentale sundhed 

Lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede og interkønnede (LGBTI), der er flygtet til Danmark, befinder sig i en mere udsat situation end andre pga. deres seksuelle orientering og/eller kønsidentitet. Desværre oplever mange fortsat overgreb, hetz og stigmatisering i de danske asylcentre – og undersøgelser viser ovenikøbet, at levevilkårene som dobbeltminoritet kan være særligt svære.

LGBT Asylum har i flere år arbejdet for at styrke denne målgruppes mentale sundhed og bryde isolation, ensomhed og skam gennem rådgivning og psykosociale netværk. Nu styrker de indsatsen med bl.a. et nyudviklet mentorprogram, der skal sikre LGBT+ asylansøgere- og flygtninges fodfæste og deltagelse i fællesskaber i uddannelsessystemet eller på arbejdsmarkedet. Det Obelske Familiefond støtter fortsat LGBT Asylum i 2022-24
.”

Vi glæder os meget over det fortsatte samarbejde med Det Obelske Familiefond. Det er helt afgørende for, at vi fortsat kan udvikle vores arbejde for LGBT+ asylansøgere og -flygtninge, og det er der mere brug for end nogensinde,” siger Leo Nasser, forperson for bestyrelsen i LGBT Asylum.

Bevillingen betyder at de kan fortsætte og videreudvikle deres rådgivning og sociale aktiviteter der skaber psykosociale netværk for LGBT+ asylansøgere og -flygtninge der kommer til Danmark alene og ofte er sårbare. 

I 9 år har frivillige i LGBT Asylum arbejdet for at tilbyde rådgivning og socialt netværk til LGBT+ asylansøgere- og flygtninge, som i Danmark har stået helt alene uden familie og andet netværk. Bevillingen fra Det Obelske Familiefond er en anerkendelse af det enorme frivillige arbejde i LGBT Asylum og vil sikre en stærkere organisation og endnu større udbytte af den frivillige indsats,” siger Yanaba Mompremier Rymark Sankoh, sekretariatsleder.

Med den nye bevilling vil de desuden udvikle og implementere et nyt mentorprogram for LGBT+ flygtninge der har fået asyl i Danmark.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vi...

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde...

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Det er hos troldende at vi finder de stærke personligheder i balletten Et Folkesagn på Operaen.

Forbyttede børn og troldemagi på Operaen

Den Kongelige Ballet er tilbage på Operaen med Bournonvilles ballet Et Folkesagn, og det er et glædeligt gensy...

23. jan
Laus Høybye er et stærk centrum i den lidt diffuse musical Lazarus på Det Kongelige Teater.

Overlevelse i limbo 

David Bowies musical Lazarus er langt om længe kommet til Det Kongelige Teater og Skuespilhuset efter flere co...

23. jan

En kongelig affære

I Sverige er det almenkendt, at ”malerprinsen” Prins Eugene, hvis smukke hjem ud til den stockholmske skærgård...

17. jan

Gå i "biografen" derhjemme 

Selvom vi i dag har streamingtjenester som Netflix, Disney+, Amazon Prime, HBO Max og mange andre, er der også...

10. jan