FotoLEGO’s hjemmeside

Nydanske LGBT personer er særligt udsatte 

Af Elvir Pelešević 7. juni 2022

En ny rapport, som afdækker bl.a. nydanske LGBT+ personers oplevelser med diskrimination og forskelsbehandling samt fysisk, psykisk og seksuel sundhed hos gruppen, viser at de fortsat lever under dårligere vilkår end andre LGBT+ personer i Danmark. 

Det er Als Research, der står bag rapporten, som er udarbejdet i forbindelse med åbningen af et nyt krisecenter og rådgivningstilbud målrettet minoritetsetniske LGBT+ personer, som er ofre for en æresrelateret konflikt. Rapporten fremsætter konkrete forslag, der skal kvalificere og målrette indsatsen for beboerne på krisecentret og målgruppen som helhed. 34 procent af de adspurgte nydanske LGBT+ personer i rapporten har svaret, at de har overvejet selvmord inden for det seneste år, mens 59 procent angav, at de har haft en opvækst, der var præget af psykisk vold.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek udtaler på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside: 

”Rapporten viser, at der desværre stadig er undertrykkende og reaktionære værdier i visse etniske minoritetsmiljøer, som på ingen måde hører hjemme i vores samfund. At være LGBT+person og samtidigt være underlagt æresrelateret social kontrol er forbundet med store menneskelige omkostninger. Og som i ekstreme tilfælde truer deres sikkerhed og liv. Der skal sættes hårdt ind mod æresrelateret vold, pres og social kontrol. Vi skal forebygge, så godt vi overhovedet kan. Der er allerede sat en række initiativer i gang bl.a. på forebyggelsesområdet.

Men forebyggelse er desværre ikke altid nok – hvor god den end er. Derfor er det vigtigt, at vi har den rigtige støtte og hjælp til personer, som har brug for det. Er man truet eller udsat for vold på grund af sin seksualitet eller kønsidentitet, er det afgørende, at man har et sikkert sted at tage hen. Et sted som tilbyder den nødvendige sikkerhed, støtte og rådgivning.”

Fakta

På finansloven for 2021 blev der afsat midler til et nyt LGBT+ krisecenter. RED, center mod æresrelaterede konflikter, har i februar 2022 åbnet RED+, der er målrettet minoritetsetniske LGBT+personer, som er udsat for fysisk og psykisk vold samt er ofre for æresrelaterede konflikter. Krisecentret vil, udover at tilbyde ophold, tage hånd om beboernes udfordringer og hjælpe dem videre til en selvstændig tilværelse efter endt ophold.

I forbindelse med åbningen af RED+ har Als Research udarbejdet en undersøgelse af nydanske LGBT+ personers levevilkår og støttebehov. Undersøgelsen har til formål at give mere viden om minoritetsetniske LGBT+personer i Danmark, herunder gruppens levevilkår, mestringsstrategier, udfordringer samt konkrete støttebehov. Undersøgelsen skal også bidrage til at kvalificere og målrette indsatsen for beboerne på krisecentret.

Du kan læse hele rapporten her

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skal vi på ferie i 2022? 

De fleste af os har fem ugers ferie, men det store spørgsmål er, om vi igen i år vælger Danmark, eller om vi b...

Verden bliver aldrig nogen sinde den samme. Sådan sagde mange under coronakrisen, hvor de fleste blev i ...

Momondo: 10 gode forslag til feriesteder 

“Få en uforglemmelig oplevelse i pridens tegn, og få nye venner i disse lande, som alle har strenge antidiskri...

Jagten på den store LGBT+ gruppe og de over 82 milliarder danske kroner, som købekraften er for d...

’Elvis’ hylder både kongen af rock’n’roll og den afroamerikanske arv

Der sker i øjeblikket noget spændende med genren biopic. Den biografiske film skildrer og dramatiserer ikke ...

23. jun

Du kender kunstneren Andy Warhol, men kender du mennesket?

Marilyn Monroe i fluorescerende farver. Sidestillede kopier af Campbell's Tomato Soup. Du kender dem helt sikk...

19. jun
De tre medvirkende professionelle skuespillere i den ganske fine forestilling fra Parkteatret i Frederikssund om krigsflygtninge.

Fin forestilling om krigsflygtninge

Parkteatret fra Frederikssund var på besøg ved CPH Stage festival og viste deres fine og tankevækkende foresti...

13. jun
De fire medvirkende i Svendborg Sommerrevy Rottefælden 2022, med Jan Schou i glansrollen som Dronningen.

Rottefælderevy i friskt tempo

Årets Rottefælderevy er igen på Svendborg Teater og ikke i Rottefælden ude i Caroline Amalie skoven, og det kl...

3. jun