Foto Amazone Prime

Ny serie om det at være anderledes

Af Tejs Ellesøe 16. november 2022

I denne uge er det Transgender Awareness Week, og Amazone Prime  Video har en helt særlig serie, der hedder Prisma. Den er kommet i år, og den er absolut værd at se.  

Streamingtjenesternes kamp om LGBT+ segmentet er bestemt ikke til at tage fejl af: De sender alle deres unikke serier ud til brugerne.

Vi har alle kunnet følge med i Young Royals på Netflix. Den havde premiere sidste sommer og tog meget hurtigt folk med storm. Folk var så vilde med den, at der lige er kommet en sæson 2. Ligeledes kunne man følge med i en spin-off af "Love, Simon," Love, Victor, som oprindelig var streamingtjenesten Hulu’s, men som blev vist på Disney+. På HBO Max var det It’s a Sin.

Amazone Prime Video er bestemt også med, og for år tilbage havde de premiere på deres originale serie; Transparent, som handler om en mand, en far i den modne alder, der springer ud som transkønnet – dog ikke helt uden problemer.  

Nu forsætter Amazone Prime stilen med den helt nye serie Prisma, som kom tilbage i august.

Prisma er skrevet og instrueret af den italienske TV-producent Ludovico Bessegato, der har været i brancen siden 2009. Bessegato blev utroligt populær, efter at han adopterede den norske hit-serie Skam, som gik på DR TV, og lavede sin egen version, Skam Italy, som havde sæsonpremiere på sin 5. sæson tilbage i september.

Prisma er en serie af den slags, man sluger på en dag. Der er 8 afsnit, og de er på hver ca. 40 minutter.

Hvad handler Prisma om
Prisma er helt sikkert en coming-of-age serie. Den handler om de enæggede tvillinger Marco og Andrea og deres venner, der hver især har en kamp for at finde egen identitet. 

Marco og Andrea spilles begge af den italienske skuespiller Mattia Carrano, som også debuterer i denne serie. De to drenge har lige fejret deres XX års fødselsdag, Marco er den mere stille og introverte fyr, som mest holder sig for sig selv og ikke tør tale med pigerne. Andrea er hans diametrale modsætning: Han snakker med alle, sælger stoffer, og så har han lige haft en kæreste, der hed Micol, men hun slog op med ham, da hun hellere ville være sammen med piger.

Da de starter i skolen efter sommerferien, skal Marco og Andrea gå i hver deres klasse.

Her opdager Andrea, at han skal være i samme klasse som Nina, hende der havde en affære med hans ex Micol, mens de datede. Han sidder meget og stirrer ud ad vinduet for at holde øje med sin bror, og kan se ham i den anden klasse. Marco har det bestemt heller ikke nemt, for mens han er hemmeligt forelsket i Carol, har han også problemer på svømmeholdet og kan ikke rigtigt komme i form, efter han blev skadet før sommeren.

Selvom Andrea har lovet familien, at det er slut med at sælge stoffer, og selvom han har bunker af penge, han har tjent på dem, så bruger han dem ikke rigtigt – i hvert fald lige til en dag, hvor han vil gøre noget godt for sig selv. Han køber noget dametøj, noget han aldrig har delt med nogen før, det er nemlig hans hemmelighed.

Se den på Amazon Prime, og se traileren her.
 


 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Det lykkedes at få skabt et fint dystopisk fremtidsbillede på Husets Teater, men der er ikke meget andet i forestillingen A Play.

Dystopisk tristesse

På Husets Teater har man lukket dørene op for et samarbejde med Dansehallerne og den koreografiske gruppe Inst...

23. nov

Harry Styles stråler som 'My Policeman' i et homofobisk Efterkrigseuropa  

Med VM i Qatar bliver vi for tiden mindet om vigtigheden af menneskets frihed og værdighed. Især når det ikke...

22. nov
Der er godt kan i skørterne i Miles Hoares friske koreografi til West Side Story på Operaen.

Musicalhit i Operaen

Det Kongelige Teater har sikret sig en succes med Thomas Bendixen og Miles Hoares moderne og flotte udgave af ...

19. nov
Det er i de store fælles shownumre at årets forestilling virkelig imponerer.

Julespas i højt humør

Årets Crazy Christmas Cabaret er en af de bedste i lang tid med især et forrygende hold af yngre spillere. 

16. nov