Foto Golden Globe

Stor pris til Ryan Myrphy - men han sendte hæderen videre 

Af Tejs Ellesøe 19. januar 2023

Til den årlige Godlen Globe blev Ryan Murphy hædret med den fornemme Carol Burnett Award, som kun tre har modtaget før ham.

I sidste uge blev den 80. Golde Globe afholdt i Hollywood, og her blev succesinstruktøren Ryan Murphy hædret med en “Carol Burnett Award”, som bl.a. Ellen DeGeneres også modtog i 2020.

Murphy er kendt for et utal af film, men det er nok serierne han er bedst kendt for. Blandt de mest populære kan nævnes, Glee, Pose, American Horror Stories, og senest Netflix-succesen “Dahmer - monster: The Jeffery Dahmer Story”, som Evan Peters, der portræterede seriemorderen Jeffery Dahmer, fik en Golden Globe for. Ryan Murphy har gjort rigtigt meget for LGBT+ skuespillere i Hollywood.

Prisen blev overrakt af den amerikanske Pose skuespiller Billy Porter, og det gik ikke stille for sig.

Jeg skal hermed give en Carol Burnett Award til min ven Ryan Murphy - kom her op, så verden kan se dig” sagde Billy Porter fra scenen.

Men Ryan sendte straks hyldeste videre: “For et år siden, da der blev afholdt Golden Globe, blev det ikke transmitteret - men jeg var så glad for, at MJ Rodriguez blev nomineret og vandt for bedste dramaserie, Pose. Og her blev MJ den første transkønnede skuespiller, der vandt en Golden Globe, og jeg tænkte, WOW, hvor ville jeg have elsket at at MJ skulle på scenen og modtage den hyldest hun fortjente. Jeg er glad for, at MJ er min gæst i aften, hun sidder ved mit bord så rejs jer op, og give hende den hyldest hun fortjener.

Jeg har også haft den ære at arbejde med Carol Burnett på Glee, og hun er et af mine idoler. Så aftenens pris fik mig til at reflektere over det, jeg har opnået, og det, dem jeg nævner, har opnået –alle mine helte. Derfor vil jeg starte med Billy Porter for, hvad han har opnået. Han voksede op i Pittsburgh og fik konstant at vide, at han ikke var værdig til noget – men i dag er han en af de mest ikoniske skuespillere, og ikke mindst har han ændret moden for mænd. Han ændrede den ved at have en sort kjole på til oscaruddelingen. Jeg spurgte ham, om han ikke kunne tage den kjole på til Golde Globe, hvor til Porter sagde; Bitch, den er på museum. Men han tog denne røde look-a-like på, og jeg elsker den, og jeg elsker dig Billy. Herefter sendte han også rosende ord mod Niecy Nash, Matt Bomer og Jeremy Pope. "Da jeg var ung i 70’erne og så Carol Burnett Show, så jeg aldrig en som mig i et TV-show. Det var hårdt at være LGBTQ person i dette land, faktisk over hele verden, både dengang og nu. Og til jer har jeg et ord: Florida – I har ofte fået af vide, at I aldrig ville blive til noget, og at I skulle skjule jeres sande jeg, men her i aften til jer unge, vil jeg nævne MJ, Niecy, Matt, Billy og Jeremy som eksempler på muligheder. Der er en vej frem for alle, og I kan bruge dem som ledestjerner. Det har været min mission i 25 år
.

Se uddrag af talen her.

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr