FotoBilledet er fra Facebook.com

Jeg har noget at sige i dag! Fuck jer!

Af Tejs Ellesøe 21. januar 2013

Sådan skriver stand-up'eren Audrey Castañeda i dag på vennen Marcel Juul Østergreen facebookprofil, efter han har været udsat for hate cirme.


For under en uge siden holdt Stop Had sin 2 års fødselsdag på Heaven, og her blev der samlet omkring 11.000 ind til foreningen. Umiddelbart kunne man godt tænke, om vi virkelig har behov for at have sådan en forening i Danmark, men det er der meget, der tyder på, efter en episode i går ved CanCan i Lavendelstræde, hvor radioværten Marcel Juul Østergreen blev udsat for en hate crime og slået til ukendelighed. 

Klik LIKE os på facebook her

Det barske område
Normalt er det pisserenden, Studiestrædet/Teglgårdstrædet, vi kender som det "barske" område, hvor der sker flest hate crime episoder. Steder som Masken, Cosy og Jailhouse, hvor biler kører forbi i høj fart, mens der råbes skældsord ud ad de åbne vinduer, nogle gange efterfulgt af tomme flasker mod de bøsser og lesbiske, der står foran stederne.

Små 600 meter fra det område finder vi et normalt mere fredeligt område, hvor Oscar, Heaven, Centralhjørnet og Can Can ligger. Her skal man nu åbenbart også opleve hate crime.

Jeg har noget at sige i dag! Fuck jer!
I morges skrev den 38-årige radiovært Marcel Juul Østergreen følgende på facebook  "så oplevede man at blive offer for hatecrime - en kammerat og jeg fik tildelt flere slag og spark i ansigtet, jeg fik flækket en tand, flækket læben og smadret mit ene øje, blot fordi man kommer ud fra en bar for homoer. Jeg er rystet og føler dyb medfølelse for de uoplyste stakler der finder på den slags! Min kammerat er heldigvis ok”. Han havde nok ikke forventet, at statusopdateringen og det billede, han lagde op, skulle få massiv medieopmærksomhed, men dagen igennem er det strømmet ind med beskeder fra støttende venner, bl.a. stand-up'eren Audrey Castañeda, som skrev følgende: ”Jeg har noget at sige i dag! Fuck jer, der har så meget had i jer...i gør en ære i at sidde helt usselt og lure på at få lov til at smadre folk, bare fordi de er homoseksuelle, Jeg NÆGTER at bo i et land, hvor folk ikke må have lov til at være som de er. Jeg HADER folk der hader!! Kære Marcel Juul Østergreen jeg er stolt af at være din ven!”. 

Der sker jo desværre til stadighed hate crimes i nattelivet. Måske kan det være en fordel, når det er en kendt person, det går ud over, så medierne skriver om det.

Foreningen Stop Had har taget initiativ til en markering/demonstration mod hadforbrydelser i morgen tirsdag den 22. januar kl. 18.15 foran DR’s Aftenshowet.

Derfor læs mere her hvor det er.


 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skal vi på ferie i 2022? 

De fleste af os har fem ugers ferie, men det store spørgsmål er, om vi igen i år vælger Danmark, eller om vi b...

Verden bliver aldrig nogen sinde den samme. Sådan sagde mange under coronakrisen, hvor de fleste blev i ...

Momondo: 10 gode forslag til feriesteder 

“Få en uforglemmelig oplevelse i pridens tegn, og få nye venner i disse lande, som alle har strenge antidiskri...

Jagten på den store LGBT+ gruppe og de over 82 milliarder danske kroner, som købekraften er for d...

’Elvis’ hylder både kongen af rock’n’roll og den afroamerikanske arv

Der sker i øjeblikket noget spændende med genren biopic. Den biografiske film skildrer og dramatiserer ikke ...

23. jun

Du kender kunstneren Andy Warhol, men kender du mennesket?

Marilyn Monroe i fluorescerende farver. Sidestillede kopier af Campbell's Tomato Soup. Du kender dem helt sikk...

19. jun
De tre medvirkende professionelle skuespillere i den ganske fine forestilling fra Parkteatret i Frederikssund om krigsflygtninge.

Fin forestilling om krigsflygtninge

Parkteatret fra Frederikssund var på besøg ved CPH Stage festival og viste deres fine og tankevækkende foresti...

13. jun
De fire medvirkende i Svendborg Sommerrevy Rottefælden 2022, med Jan Schou i glansrollen som Dronningen.

Rottefælderevy i friskt tempo

Årets Rottefælderevy er igen på Svendborg Teater og ikke i Rottefælden ude i Caroline Amalie skoven, og det kl...

3. jun