Et stykke bøssehistorie er borte

Af Anders H. 1. september 2017

Bekæmpelsespligten mod hybenrosen, rosa rugosa, har fået has på et af Danmarks ældste og mest sagnomspundne "bollekrat."

Rynket Rose (Rosa rugosa) blev indført til Danmark i 1800-tallet som prydplante fra det nordøstlige Asien, hvor den vokser naturligt langs Sibiriens, Kamtjatkas, Sakhalins, Koreas og det nordlige Japans (Hokkaidos) sandede kyster. Planten trives især på sandet jord og er i dag stærkt udbredt langs vore kyster, blandt andet ved Fløjstrup Strand syd for Aarhus, som i årtier har været et yndet udflugtsmål for bøsser og andre fra Aarhusegnen med hang til nøgenhed og sex under åben himmel. Se tidligere artikler HER og HER

På grund af den lidt usommerlige sommer, vi har haft i Danmark både i år og sidste år, har jeg ikke været på besøg siden 2015, men i dag besluttede jeg mig for at tage afsted for at se, om der skulle være lidt "after season" aktivitet. Der blev jeg så fælt skuffet.

For nogen tid siden blev der indført såkaldt bekæmpelsespligt mod denne smukke men åbenbart uregerlige og efter nogens mening skadelige plante. Det har ført til, at det, der indtil efteråret 2015 var en labyrint af stier og små "rum" mellem buskene, er blevet ryddet og nu ligger hen som en trist brakmark langs med stranden. Der er stadig lidt af stisystemet intakt i træerne op mod skrænten, men det bliver aldrig det samme. Derudover kunne man allerede fornemme, hvordan det tidligere berømte/berygtede nudistområde hurtigt er ved at blive overtaget af ryttere, hundeluftere og andre usexede almindeligheder. 

Jeg tog alligevel en lille gåtur langs "såret," og på min vandring mødte jeg Eyvind, en lidt ældre herre med stok, bøllehat og lidt tynde ben i store shorts. En herre, som ifølge min erindring fra tidligere år så langt mere ungdommelig ud, stadig  udstyret med stok og bøllehat, men derudover ikke ret meget andet end solbrændt læderhud og "hængeløg" "Det er så trist," sagde Eyvind. "Jeg har været fast gæst her siden 1960'erne. Det er enden på en gammel tradition og en slags kulturtab."

Det vil jeg faktisk give Eyvind ret i. Hvem bekymrer sig egentlig om LGBT-samfundets kulturhistoriske steder? Kan det virkelig være rigtigt, at en så fin gammel institution skal "lade livet," blot fordi en myndighed, stærkt lobbyiseret af Danmarks Naturfredningsforening, beslutter, at en bestemt plante, som har vokset i landet i mere end 100 år, nu er uønsket?

- - - - - - - - - 

NB!
Blogs på XQ28 er på ingen måde udtryk for sitets redaktionelle linje. Blogs står helt og holdent for skribentens regning og ansvar. XQ28 kan således ikke stilles til ansvar for meninger, oplysninger eller andet, som bringes til torvs i blogs.

Vil du også gerne blogge, så send os en mail på info@XQ28mail.com

Tjek os ud

Blog

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr