EX boyband sanger springer ud som homo forfatter

Af Tejs Ellesøe 29. september 2009

Den nye ungdomsroman ”bandit”, er skrevet af debutanten Martin Johannes Nordkvist der med de 199 sider, skildre hvad der sker i livet, når man springer ud.


Og til jer der ikke vil snydes for Fortyfive Degrees video, så tjek den her.

)www.proud.dkPris: 175,- (Kan bl.a. købes på
Sider 199
Forlag: Ravnerock

Bogen udkom den 15. august.

 

Her Læs Hella Joof's anmeldelser

Og hav den 6 Glober (stjerner)
Man bliver klogere på kærligheden af at læse ‘Bandit’ – uanset alder, køn eller seksualitet.
Hella Joof skrev i MetroXpress om bogen:

Bogen ’Bandit’ handler om Mads, der lige begyndt i 1. G, da han finder ud af, at han er forelsket i klassekammeraten Mathias. ’Bandit’ skildrer på en fin og indlevende måde, hvad Mads tænker og føler, mens han springer ud som bøsse. Den fortæller, hvordan Mads forelsker sig for første gang, hans første besøg i det Københavnske homo-miljø, og hans familie og venners mere eller mindre heldige måde at tackle hans nye liv på.
Mads elsker Mathias

Da jeg var teen og det begyndte at kildre i løgposen, lånte jeg ’Min ven Thomas’ og ’Frontløberen’. Jeg syntes, det var heeeelt vildt spændende! Jeg havde et helt lille crush på Thomas.

Hvad sneg du dig selv ind og lånte af bøger dengang du var ung?



år siden og om 10 år fra nu. Stedet ligner dog det gamle Pan, det nye Club Christopher.  Og jeg synes egentlig, homomiljøet er rigtig godt i København, selvom man vel altid gerne vil have mere, større og bedre. Der er altid plads til forbedringer, og jeg synes, det er ærgerligt, at der ikke er plads til 2 store dansesteder.” Siger Martin.5
”Bogen er jo ren fiktion, men viser et realistisk billede af homo-miljøet nu og her. Dog har jeg valgt at give hoveddiskoteket et fiktivt navn, da det er så ustabilt, hvad der lige eksisterer nu, for


Hvor langt går bogen tilbage.. jeg mener; er det det københavnske bøsse miljø NU og HER eller går det noget tid tilbage?

  
Jeg syntes ’Bandit’ manglede netop fordi, alle de bøger jeg selv har læst om emnet, har problematiseret homoseksualitet mere end godt er. Og mere end jeg mener, er virkelighed i dag. Eksempelvis er der.. 2 bøsser i den fantastiske bog ’Min ven Thomas’ af Kirsten Holst. –Men den ene begår selvmord, og den anden dør af AIDS. Værsgo at springe ud efter dén historie siger Martin Til XQ28.dk NET.”

”Jeg skrev bogen, fordi jeg syntes der manglede en positiv, realistisk og nutidig roman, som skildrer, hvad der egentlig sker, når en fyr springer ud som homo. Den skulle handle om forelskelse og sex for første gang, og ikke om dystre tanker og spiseforstyrrelser – for det mener jeg ikke i stor grad hører nutidens unge til.

”Bandit er ikke en selvbiografisk fortælling, men er selvfølgelig baseret på mine egne erfaringer, tanker og følelser fra jeg begyndte at mærke tiltrækning til fyre og helt op til nu, hvor jeg er 34.”

Da bogen beskriver en spring ud historie, spurgte vi derfor forfatteren om det var hans egen historie der nu skulle fortælles, og om han ikke syntes der var nok af den slags bøger.



Den kvikke læser, tænker nok, skal man hedde noget med Martin for at skrive en homobog! Bag bogen ”Bandit” er ganske rigtigt den 34-årige Martin Johannes Nordkvist, der har bevæget sig i miljøet i rigtigt mange år. Han har Københavns første rigtige homo café ”Sebastian”, og så var han faktisk også 1/3 del af boybandet Fortyfive Degrees (se videoen i bunden). Og nu springer Martin, så ud som forfatter.



Hmm, godt nok er jeg 37 år, og ja jeg kan også huske min spring ud historie. Ikke fordi den er noget specielt. Jeg tror f.eks. det er nemmere at springe ud i dag, end det var da jeg var 18 år, for der havde man jo ikke internettet. Jeg kan huske hvordan jeg lå hver aften lå og lyttede til Radio Rosa. Og en gang om måneden sneg jeg mig ind på biblioteket, for at gennemrode hylden med tidsskrifter for at gribe fat i ”Pan Bladet” og straks søge ned bag de allermest støvede bøger, for at læse om de der, der jo var lige som jeg selv følte det. Men i dag eksistere Pan Bladet ikke mere og spring ud siden, er til tider opdateret.. Men hvor går man så hen hvis man ikke bare vil læse de støvede gamle bøger af Martin Elmer (Det korte strå er dit) eller Bengt Martin (Historien om Joakim). Ja, så er der kommet en up to date, spring ud ungdomsroman, af forfatterdebutanten Martin Johannes Nordkvist.



Hej, far og mor, jeg vil lige fortælle at jeg er heteroseksuel… nej det lyder egentlig forkert ikke. Men de fleste bøsser kan i dag nikke genkendende til at skulle fortælle sine omgivelser at de enten er bøsse eller lesbisk, og for den sags skyld også transseksuel. Og senere i livet, så skal man igen fortælle alle om sin såkaldte ”spring ud historie”.



Af Tejs Lindhardt

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

De to skuespillere gør det bedste de kan - men det kan ikke redde den rodede tekst i forestillingen Gådekatalogerne.

Langtrukkent og vrøvlet spiondrama

Der loves meget på Teater V's hjemmeside om et mindblowing, nervepirrende psykologisk drama – det vi får er et...

2. maj
Alle før en! Hedder årets vellykkede revy på Amager.

Amagerrevyen er lokal revy af den bedste slags

Igen i år charmerer Amagerrevyen sit publikum med skøn lokal forankring.

26. apr
Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr