Foto Copenhagen Pride

Lad os se fremad - with Pride

Af Tejs Ellesøe 10. juni 2024

Med to måneder til dette års Copenhagen Pride, “undskylder” de nu og siger, der nu skal være fokus på årets pride i København. 

Sådan skriver Copenhagen Pride i et nyhedsstatement på deres hjemmeside, et opslag der kommer en måned efter politisk forperson Lars Henriksen blev tvunget fra posten.

Da vi i starten af maj spurgte vores læsere, om Copenhagen Pride burde komme med en undskyldning til miljøet for det rod, de havde lavet, sagde over 60% ja.

“Det nævnes ofte, at Copenhagen Pride har haft nogle turbulente måneder. Tingene er ikke gået, som vi havde ønsket, og vi har stået over for udfordringer, som har skadet vores organisation og vores forhold til jer - LGBTI+-miljø, som vi arbejder for.

Det er især svært, fordi det, vi burde tale om, er stigningen i onlinehad, især over for transmiljøet. Vi burde tale om anti-LGBTI+-lovgivningen i Ghana og Uganda. Vi burde tale om den seneste forskning, der viser, at næsten halvdelen af alle LGBTI+-personer i Danmark har været udsat for chikane i løbet af det seneste år, eller at en tredjedel oplever, at volden mod vores miljø er steget i løbet af de seneste fem år. I stedet har vi talt om Copenhagen Pride.

Vi er dog optimistiske i forhold til, at vi igen kan begynde at tale om de vigtige emner, som påvirker alle LGBTI+-personer i Danmark, for på trods af turbulensen er Copenhagen Pride 2024 kun to måneder væk, og vi er i fuld gang med at planlægge og forberede alle de mange ting, der skal være klar til august. Vores frivillige - herunder alle bestyrelsesmedlemmer og alle programgrupper - arbejder benhårdt, fordi de, ligesom vi, er engagerede i Copenhagen Pride og den værdi, den bringer til alle i vores miljø.

Nogle har sat spørgsmålstegn ved, om Pride overhovedet kan blive gennemført, men vi kan bekræfte, at det vil den selvfølgelig. For langt de fleste vil Priden ligne sig selv, og vi overtager igen Københavns centrum fra 10.-18. august. Og endnu en gang vil hundredvis af frivillige give deres tid til at få det hele stablet på benene.

Vi valgte with Pride som tema for dette års Copenhagen Pride, længe før de seneste måneders udfordringer udviklede sig. Men vi tror, at temaet har endnu større betydning nu. Copenhagen Pride er en platform for LGBTI+-miljøet og dets organisationer til at skabe opmærksomhed, synliggøre de ting, der skal ændres, og arbejde for forandring: Det er en platform til at opnå netop det. Og lad os ikke glemme, at Pride er den største og mest synlige platform, vi har.

Vi er fast besluttet på at lægge dette bag os og komme videre med et skarpere fokus på de LGBTI+-emner, som I forventer, at vi tager op, i samarbejde med vores partnere i miljøet og med støtte fra vores kommercielle partnere. Men vi kan kun gøre det med jeres støtte og jeres engagement til at stå sammen with Pride.

Vi er kede af, at fokus endte på os selv og ikke på vores vigtige arbejde for vores miljø. Vi håber, at vi har jeres støtte, når vi er tilbage på gaden i august for at vise, at vores miljø er forenet, og at vi står op for LGBTI+-personer overalt with Pride”, skriver Benjamin Hansen (han/ham), forperson for Copenhagen Pride.

Copenhagen Pride, siger til XQ28, at de her undskylder, men gør de nu også det?

Over 70% af vores læsere mener, at Copenhagen Pride har mistet kontakten til miljøet, og det spørgsmål sender vi videre til Copenhagen Pride.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Onkel Reje er i topform i årets Cirkus Summarum

Cirkus-hit for hele familien

Cirkus Summarum har 15 års jubilæum i år, og det fejers med en vellykket tur tilbage til barndomslandet.

9. jul

P!nk leverer varen, selv når hun ikke er på toppen

Selv når hun ikke er i topform, er P!nk alligevel god. Ikke bare god, men megagod.

7. jul
Der er knald på farverne i årets vitale komedie i Grønnegårdsteatret.

Vild Wilde i Grønnegårdsteatret 

Oscar Wildes bidske komedie En Ideel Ægtemand har fået en både visuel og tekstlig opdatering, og det er for de...

29. jun
Det er Klods Hans og især hans to brødre, der gør balletten Klods Hans til en succes på Pantomimeteatret i Tivoli.

Ballet for hele familien

Tivoli Balletteater har lige haft premiere på deres helt nye royale ballet Klods Hans med Dronning Margrethe s...

24. jun