Hovedpersonen Signe har det svært op til konfirmationen får hun vil helst ligne Silas som hun føler hun er inderst inde. Hils din MOR og Folketeatret har lavet en vigtig forestilling om at være transseksuel., Foto Gudmund Thai

Tjekboks-teater

Af Per Lundsgaard 21. oktober 2020

Folketeatret er igen gået sammen med teatergruppen "Hils din MOR" om en LGBT-relateret forestilling - denne gang om at være transseksuel.

Titel: Jeg er Silas

Teater: Hils din MOR og Folketeatret

Spilleperiode: 20. oktober - 6. november på Hippodromen, derefter turne frem til 4. december.

De tidligere forestillinger som Fucking Åmål og Den sommer far blev homo har hver især taget fokus på at være lesbisk, og om at være bøsse, og de har begge været yders vellykkede som teater, både overrumplende og rørende. Det nyeste skud på stammen Jeg er Silas om at være transkønnede ender dog med at være mere pædagogisk end dramatisk, og lige meget hvor sympatisk, sød, sjov og rørende den til tider er, er det ikke en særlig god dramaturgisk fortalt historie vi ender med at sidde tilbage med.

Det føles som at man har siddet med en tjekboks, både over hvad der virkede i de forrige forestillinger, og om hvad man skal have nået at få fortalt og forklaret i den times tid forestillingen varer. 

Der er da også mange spørgsmål der står i kø når emnet er transseksualitet. Det er også vigtigt at få rejst mange af de spørgsmål og få fortalt en historie med en positiv vinkel både over for dem der sidder med samme identitets-og kønskrise men også for dem der ikke gør det. Så på de parametre er der toppoint til holdet bag Jeg er Silas.

Forestillingen har også en yders sympatisk hovedrolleindehaver der er selv er transseksuel. Mio Trond Lambers formidler de følelsesmæssige kvaler som Signe går igennem i overgangen til Silas med en ung teenagers forvirring og frustration, men også med en indre styrke der står stærkt i centrum af forestillingen hele vejen igennem. Marie Carmen Lindegaard og René Benjamin Hansen er sjove og hjertelige som forældrene der prøver at forstå deres pige nu er en dreng, og Rikke Westi er yderst sympatisk både som den lesbiske veninde der er forelsket i Signe men som må nøjes med at være ven med Silas, og som den cool storesøster der er den første til fuldt at acceptere at hun nu har en lillebror i stedet. 

Mia Lipschitz har iscenesat med masser af flair for en ung målgruppe, og Katrine Gjerdings scenografi er med til at give forestillingen en let og frisk stil, men det er Julie Maj Jakobsens manuskript der er forestillingens svageste led med en historie der aldrig fik mig rigtig engageret fordi den i sin iver for at få så meget med som muligt ikke rummer nogen form for overraskelse eller fordybelse. Det er sødt, sjovt, sympatisk, og ikke mindst vigtigt - men det er vel egentlig også nok.

 

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Tivolis bedste burger!

Findes der noget bedre end en rigtig juicy burger, en burger hvor du med en mundfuld kan smage lidt af det hel...

Tivoli slår sig op som byens største spisested, og det er ganske rigtigt. I Tivoli er der noget f...

Kan man tage cremen ud af Nimb?

For efterhånden en del år siden fik Nimb en “mor” i form at Fru Nimb, og nu har de fået en “baby”, en lille a...

Nimb er efterhånden kendt som et af Københavns mest luksuriøse steder – til events, ...

Tre af de medvirkende dansere i Black Box Dance Companys nye forestilling PUNK - a rebel never dies.

Oprør fra de unge

I am too drunk to fuck råber den ene kvindelige danser i forestillingen PUNK - a rebel never dies der lige nu ...

19. nov
Operaen Intet på Det Kongelige Teater er primært for og med de unge - men vi andre kan også godt kigge med.

Farlig ungdomsleg 

Den Kongelige Opera har sat en ung opera på programmet der også henvender sig til de unge - og den er yderst v...

15. nov
Nathan Meister og Joe Young er begge meget troværdige i det stærke og intense krigsdrama The Cheyenne are Coming på Teatret ved Sorte Hest.

I krigens midte

Why Not Theatre Company er igen rykket ind på Teatret ved Sorte Hest og denne gang er det med en verdenspremie...

15. nov
Det er sangkraft der går lige i hjertet når Andrea Lykke Oehlenschlæger åbner munden i musicalen The Bodyguard.

Sangkraft lige i hjertet

Langkjær Entertainment og Live Nation har sendt den danske sceneudgave af The Bodyguard rundt i landet inden d...

13. nov