Gotta Dance! på Operaen er flot show med Den Kongelige Ballet uden meget indhold. , Foto Camilla Winther

Ballet on ice!

Af Per Lundsgaard 25. april 2023

Den Kongelige Ballet serverer swingende underholdning fra filmmusicalens storhedstid i 30'erne og 40'erne, men selvom det er et flot show, er det også et udvendigt show, der mere minder om Holiday on Ice end en aften i balletten. Vi havde gæsteanmelder Jan Hertz på plads i Operaen til årets store balletpremiere. 

Titel:
Gotta Dance!

Teater:
Det Kongelige Teater
Operaen
Store Scene

Spilleperiode:
Frem til 17. maj 2023

Bliver Gotta Danceen juvel for Den Kongelige Ballet? Det bliver i hvert fald et forsøg på at popularisere balletten og sælge billetter til et flot show, der skal tiltrække mange. Man har også valgt at aflyste Balanchines Juveler til fordel for Gotta Dance!, da danserne var trætte og overarbejdede med skader til følge. Nu har man så allerede aflyst La Bayadare til næste sæson af nok samme grund. 

Men det skal jo egentlig ikke ligge denne forestilling til last – det er mere en sag for Ballettens og Teatrets ledelse. Hvad man har fået er en flot og festlig balletaften koreograferet elegant af Gregory Dean, med hele Den Kongelige Ballets dansere på scenen, dygtige og professionelle. 

Aftenen bliver dog noget monoton både i de musikalske arrangementer, som Peter Jensen havde stået for, og med de trin, Gregory Dean havde koreograferet. Der er ingen rød tråd i forestillingen, numrene synes at være kopier af tidligere koreografier og personer uden at have personlighed og relevans til et nutidigt publikum i salen. Hvad vil Gregory Dean med sin ballet andet end at underholde på bedste Broadwaymanér? Men netop på Broadway er der personlighed i danserne, og de forstår at aflevere numrene hen over scenekanten. Det er noget sværere for de klassiske dansere i Den Kongelige Ballet, og derfor bliver forestillingen en gang BalletBroadway on ice. 

Det er afslørende i forestillingen, at den er lavet for at være populær, og man har heller ikke taget stilling til brugen af sangerne. De var sat til at være lydbillede i baggrunden, hvor fortolkningen kom i stemmerne hos de fire dygtige sangere og ikke i benene og kroppene hos danserne. Men de skiftede alle kostumer flere gange i forestillingen, og dermed blev de del af en forestilling de iscenesættermæssigt ikke var en del af. 

Scenografien er stor og flot, men kan ikke rigtig mere end det, man umiddelbart ser, ligesom danserne slog den sig aldrig løs af sin klassiske ramme. 

Enkelte dansere leverede dog den smittende vare mere end andre, f.eks. Ryan Tomash, Astrid Elboe og Holly Dorger, der alle smældede ud over scenekanten. I et enkelt stepnummer og i en herre pas de deux i anden akt, blev der pludselig en relation mellem de dansende, og de hævede sig op over mængden. 

Lyset var heller ikke showflot nok, når man nu tænker på, hvordan det kan se ud på Broadway, men aftenen blev en ganske glimrende oplevelse, som nok skal begejstre mange publikummer – men kunne man også finde klassiske balletter, som kunne det samme?

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar
Jytte fra Marketing er desværer gået for i dag, er en sjov satire med smukke øjeblikke.

Jytte er tilbage i sjovt marketingsshow

Teatersuccesen fra Nørrebro Teater, Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag, er tilbage i en ferm turne...

8. mar
Operaen Werther med Den Jyske Opera er stærkt beskåret og foregår i nutiden.

Dobbeltvoldtægt på Gamle Scene

En umoden og selvfed helt, der bevæger sig rundt i en tudegrim scenografi, gør Den Jyske Operas produktion a...

6. mar