Musicalen 9 to 5 på Teatret Gorgerne er fulde af store flotte og festlige optrin. , Foto Teatret Gorgerne

Dolly Parton musical hitter i Værløse 

Af Per Lundsgaard 9. november 2023

De dygtige amatører i Teatret Gorgerne har denne gang kastet sig over musicaludgaven af filmen 9 to 5 med musik af Dolly Parton.

Titel:
9 to 5

Teater:
Teatret Gorgerne
Galaksen i Vanløse

Spilleperiode:
Frem til 11. november

9 to 5 er en festlig musical med en grundhistorie om at behandle kvinder (og alle andre i øvrigt) ordentligt. En historie, der foregår i slutningen af 1970' erne (filmen er fra 1980), synes at være mere aktuel end nogensinde – og det kan måske være lidt tankevækkende. 

#metoo-bølgen var ikke et kendt fænomen i 1980 – og jo heller ikke i 2009, hvor musicalen havde premiere på Broadway. Så den må siges at ramme lige ned i tiden, og den gør det med et bredt smil på læben, der ikke kan undgå at smitte publikum i salen. 

Vi er på et kontor hvor alle ansatte, kvinder som mænd, er under den chauvenistiske chef Mr. Hart. Kvinderne har så ovenikøbet trukket det lod at blive behandlet som objekter og mindre begavede end mændene i virksomheden, og ligeløn er slet ikke på tapetet. 

I dette miljø ankommer den forsigtige Judy (spillet med fin forfjumsket indlevelse af Camilla Brylle Villaume), fordi hendes mand har forladt hende til fordel for en yngre sekretær, og hun har brug for arbejde. Hun møder Violet (stærkt spillet af Rikke Osvang Aarup, der viser en hjertelig ømhed under den stramme facade), som har oplært de fleste og står for tur til at blive en del af direktionen, men bliver forbigået af en mand, som hun ovenikøbet selv har lært op. Den barmfagre Doralee (friskt spillet af Sandra Bothmann med hjerne bag Barbie-looket) bliver udsat for grov sexchikane af chefen Mr. Hart (spillet med modbydelig selvtilfredshed af Thomas Bluhme), og de tre beslutter sig for at kidnappe chefen og selv gøre noget ved sagen. 

Der er rigtig mange sjove scener i musicalen, som er rigtig godt oversat af Jesper Nielsen, og sangteksterne sidder også lige i skabet med fikse rim til Dolly Partons umiddelbare country-pop. Der er masser af store, gode numre koreograferet af Dina Fie Lorentzen, og musikalsk er forestillingen også ganske velspillet af orkestret under ledelse af Esben Frank, og velsunget af det store ensemble og solister, som Pierre Westerdahl har fået til at fylde og flyde rigtig godt på scenen. 

Ud over de fire nævnte roller, lægger Tilde Gaardboe salen ned som Mr. Harts trofaste og småforelskede assistent, og Benjamin Ersgaard er nuttet som den unge bogholder, der forelsker sig i Rikke Osvang Aarups modne karrierekvinde. 

Det er den oprindelige version fra Broadway, der bliver spillet i Værløse. Jjeg så versionen i London, som havde nogle andre numre på enkelte pladser, og jeg husker en enorm hjertevarm komedie, og jeg blev bestemt ikke skuffet i Værløse – så man kan sagtent løse billet til en sjov aften med noget på hjerte. 

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Der er masser af talent på scenen i Herlev Musical & Teaters opførelse af den swingende musical Catch Me If You Can.

Swingende mandemusical i Herlev

Catch Me if You Can kan være en problematisk musical at sætte op med dens gammeldags syn på kvinder og dens fo...

10. jun
Vi får også friske sømandssange i årets revy i Rottefælden der heldigvis er tilbage i skoven hvor den hører hjemme.

Revyrotterne er tilbage i fælden

Svendborg Sommerrevy - Rottefælden, er tilbage i det lille skønne teater i Caroline Amalielund, og det er helt...

8. jun
Årets revyhold i Helsingør er smukt musikalske.

Festlig revy i Helsingør

Årets Helsingørrevy er både hyggelig og festlig med Susanne Breuning som dejlig revydronning.

5. jun
Den Kongelige Ballet har igen den smukke klassiske Raymonda på repertoiret.

Flot klassisk balletaften

Dejligt at se Den Kongelige Ballet folde sig ud i en stor klassisk helaftensballet igen.

21. maj