FotoFacebook Lagekagehuset

LGBT Danmark blander sig i debatten om kagepersoner 

Af Elvir Pelešević 11. juni 2022

I sidste uge tilføjede Lagkagehuset såkaldte “kagepersoner” til deres eksisterende udvalg af kagemænd og kagekoner. Det førte til en heftig debat og kritik i det offentlige rum. Blandt kritikerne er også dem, som kagepersonen ellers var tiltænkt at tage særligt hensyn til.

Mener du, at Lagekagehusets “kageperson” er udtryk for misforstået korrekthed

Således mener LGBT+ Danmark, som kæmper for bedre rettigheder for blandt andre homoseksuelle, transpersoner og nonbinære personer, at lanceringen af kagepersoner er et misforstået hensyn.

Ifølge sekretariatschef Susanne Branner Jespersen findes der langt vigtigere emner, man burde diskutere såsom LGBT+ personers rettigheder på arbejdspladsen. I et interview med TV 2 siger hun bl.a.:

“Det er jo fint, at man kan designe sin egen kage, men at sælge det som om, at det er et skridt for mangfoldighed, det er misforstået. Det er ikke noget, vi har bedt om. Jeg synes, det forfladiger, hvad det er, vi reelt har brug for. Det latterliggør jo på en måde de reelle udfordringer, LGBT+ personer møder i dagligdagen, og den brede befolkning sidder tilbage med følelsen af, at det vigtigste, vi har at kæmpe for, er kønsneutrale trafiklys og navnet på en kage.”

Lagkagehuset har ikke ønsket at stille op til interview. I stedet har de sendt et skriftligt svar til TV 2, hvor administrerende direktør for Lagkagehuset, Jason Cotta, skriver følgende:

“En kvik journalist opdagede ved et tilfælde, at vi er ved at udvide vores kagesortiment fra kagemænd og kagekoner til også at omfatte en 3. mulighed for selv at designe sin kage. Det bliver en mulighed for de af vores kunder, der ønsker det, når vi er klar til at lancere det senere på året. Jeg er overrasket over de mange reaktioner, det har affødt, eftersom vi ikke har fjernet kagemænd og koner, men blot udvidet vores sortiment. 

Lagkagehuset arbejder på at blive det bedste bageri for alle, derfor har vi for eksempel også udviklet en vegansk kage til de kunder, der måtte ønske det. Vi vil altid have både kagemænd- og koner i sortimentet, og vi vil fortsætte med at udvikle vores produkter, så der er flere muligheder.

Jeg håber, at Copenhagen Pride og andre, der nu deltager i debatten, vil bruge taletiden, der er opstået i medierne, til at sætte fokus på de udfordringer, der opleves. Derfor har jeg besluttet, at Lagkagehuset ikke kommenterer yderligere; taletiden tilhører jer.”

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skal vi på ferie i 2022? 

De fleste af os har fem ugers ferie, men det store spørgsmål er, om vi igen i år vælger Danmark, eller om vi b...

Verden bliver aldrig nogen sinde den samme. Sådan sagde mange under coronakrisen, hvor de fleste blev i ...

Momondo: 10 gode forslag til feriesteder 

“Få en uforglemmelig oplevelse i pridens tegn, og få nye venner i disse lande, som alle har strenge antidiskri...

Jagten på den store LGBT+ gruppe og de over 82 milliarder danske kroner, som købekraften er for d...

’Elvis’ hylder både kongen af rock’n’roll og den afroamerikanske arv

Der sker i øjeblikket noget spændende med genren biopic. Den biografiske film skildrer og dramatiserer ikke ...

23. jun

Du kender kunstneren Andy Warhol, men kender du mennesket?

Marilyn Monroe i fluorescerende farver. Sidestillede kopier af Campbell's Tomato Soup. Du kender dem helt sikk...

19. jun
De tre medvirkende professionelle skuespillere i den ganske fine forestilling fra Parkteatret i Frederikssund om krigsflygtninge.

Fin forestilling om krigsflygtninge

Parkteatret fra Frederikssund var på besøg ved CPH Stage festival og viste deres fine og tankevækkende foresti...

13. jun
De fire medvirkende i Svendborg Sommerrevy Rottefælden 2022, med Jan Schou i glansrollen som Dronningen.

Rottefælderevy i friskt tempo

Årets Rottefælderevy er igen på Svendborg Teater og ikke i Rottefælden ude i Caroline Amalie skoven, og det kl...

3. jun