Foto Tejs Lindhardt

Demonstration mod et dragshow

Af Tejs Ellesøe 17. marts 2023

Med denne overskrift kunne man tro, at det er noget der sker i USA, men så langt skal vi slet ikke. Livah Sunshine, der er mor til tre, synes ikke børn skal opleve dragshow.

Kulturnattens “lillesøster,” Den Lille Kulturnat, er henvendt til børn i alderen 2 -12 år og foregut tidligere i dag den 17. marts. Det er en rigtig god ide at drage børn ind i kulturen, for det er jo dem der i fremtiden skal gå i teater, på museer og opleve andre kulturevents i byen.

Der er mange spændende arrangementer i hele byen under Den Lille Kulturnat, men særligt et på Frederiksberg har fået opmærksomheden i den forløbne uge.

Frederiksberg bibliotek holder nemlig “Den Lille Kulturnat: Forskellige stemmer!”, og her er der to events, et for de 2-6-årige og et for de lidt større 6-12-årige.

Det hele tager udgangspunkt i Renee Toft Simonsens roman "Børnene fra Sølvgade”.
”Børnene fra Sølvgade" handler om fire forældreløse børn, der bor alene, men som møder Miss Nelly, der bliver deres hushjælp og reserveforælder. Miss Nelly er en mand med nederdel, højhælede støvler og strithår, og han giver børnene tryghed og en forståelse for, at det er okay at være anderledes.

Det første arrangement er henvendt til de 2-6-årige, her kan de gå på opdagelse i Miss Nellys klædeskab, de kan blive sminket og drikke farverige drinks.

Eventet for de 6-12-årige er mellem klokken 18 og 20, og her får Frederiksberg bibliotek besøg af to drags Diana Diamond og Di Di Cancerella, som tager de unge med ud på et eventyr, hvor de bl.a.
lipsync'er til Disney sange.

Livah Sunshine arrangerer moddemonstration
Særligt eventet med de to drags har fået nogle op af stolen, og Livah Sunshine, der er mor til tre børn, mener at børn bare skal ud i naturen, og at denne form for grooming er dybt upassende for børn. Derfor havde hun arrangeret en demonstration foran biblioteket i dag.

XQ28 var selvfølgelig til stede, og der var kommet rigtig mange. Dog så det ud til at moddemostrationen ikke var af den største succes, for ved start 17.30, talte vi at der var omkring 28 personer til start og nåede knap op på 40, ud af de 77 tilmeldte via facebookeventet, så det så temmelig mørkt og dystert ud.

Noget lysere så det dog ud for den Mod-moddemostration som var anmeldt af LGBT+ miljøet, vi opgav at tælle, men omkring de 300, og der strømmede flere til.

Politiet var også mødt talstærkt op i form af omkring 15 betjente samt nogle civile der havde taget stilling foran Frederiksberg, nok mest for det tilfælde at der skulle være ballademagere mellem moddemostranterne, da der både var nej-til-vaccine og Black Lives Matter folk. Der var en person fra demostrationen som blev bedt om at forlade paldsen, og de fik også nej af politiet til at afbrænde et regnbueflag.

Fra LGBT+ miljøet blev de mødt med kærlighed, confetti og god musik.

Vi filmede ved demostrationen, som du kan se her.

 
 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Møhgerne er en fest i den nye musical over TV-serien Matador.

Matador er stadig en umulig musical

Sidst vi så Matador på scenen, var i 2009, da Peter Langdal nærmest dræbte den folkekære serie på Operaens Sto...

19. feb
Askepot fik sin Prins og publikum fik flot dans i balletten Askepot på Operaen.

Flot dans overskygger handlingen i Askepot 

Den Kongelige Ballet har lige haft repremiere på Gregory Deans udgave af Askepot på Operaen, og vi havde vores...

31. jan
Der er store forskelle i spillestilen hos Levin-parret, og det er med til at gøre klassikeren Indenfor Murene på Det Kongelige Teater til en lidt usammenhængende affære.

Så lad dog barnet!

Det Kongelige Teaters store skuespilsatsning i denne sæson, Indenfor Murene på Gamle Scene, er en smule bombas...

24. jan
Peter Plaugborg og Simon Bennebjerg er forrygende som Kongen og hans elsker i forestillingen Edward d. II på Betty Nansen Teatret.

Intet menneske skal straffes for, hvordan man lever eller elsker andre

Stærkt samspillet skuespilhold i aktuel og vellykket opsætning af ”Edward II” på Betty Nansen Teatret.

21. jan