Den græske regering har meddelt, at den vil opfylde sit løfte om at legalisere ægteskaber mellem personer af samme køn på trods af stærk modstand fra kirken.
Regeringens talsmand Pavlos Marinakis sagde, at lovforslaget vil indgå i den parlamentariske procedure under denne regerings nuværende mandat, som slutter i 2027.
Regeringens udmelding kommer efter, at den græsk-ortodokse kirkes synode udsendte sin egen erklæring, hvori de udtrykte stærk modstand mod forslaget. Kirkens hovedargument går ud på, at børn i samkønnede ægteskaber bliver behandlet som "tilbehør" og "kæledyr".
Kirken hævder, at en udvidelse af ægteskabsrettigheder ville skabe en juridisk forpligtelse til i sidste ende at opfylde forældrerettigheder i overensstemmelse med internationale rettighedsforpligtelser, som Grækenland har underskrevet. Kirkens holdning er fortsat, at børn har et medfødt behov og derfor ret til at vokse op med en mandlig far og en kvindelig mor.
"Vi lytter altid respektfuldt til kirkens mening. Men samtidig implementerer vi vores politik og lytter til samfundets, civile sektors, borgeres, institutioners og andre politiske partiers synspunkter,« har Marinakis udtalt.
Offentlige meningsmålinger viser, at grækerne er delt i spørgsmålet om samkønnede ægteskaber, men de fleste er dog imod at udvide forældrerettigheder til homoseksuelle par.
Grækenland legaliserede registrerede partnerskaber tilbage i 2015.