I Wanna be a Platinum Blonde

Af Torsten Miland 10. oktober 2022

Blondie udgiver boxset for VIRKELIGE nørder og andre aficionados 

Hvad har Lady Gaga, Madonna og Miley Cyrus til fælles? De har alle nævnt, at Debbie Harry fra Blondie var/er et af deres store idoler. Nu udgiver Blondie hele deres bagkatalog fra årene 1974 til 1982 med demoer, rare editions og live versioner. Nærmest Blondie før de blev Blondie, hvor de fik superhits som Call Me, Heart of Glass og Rapture. Men behøver du så lytte til det?

For nørderne?
I firserne stod jeg på Pans dansegulv helt alene med meget stramme sorte jeans, en sort t-shirt, en sort habitjakke med en masse badges på og ikke mindst et meget stort og meget afbleget hvidt hår. Jeg ville så gerne ligne Debbie Harry…. Jeg var fan dengang og nu, så denne anmeldelse skal læses med den disclaimer i baghovedet.

Når der i disse år udgives box-set med bagkataloger, inkluderes der ofte tidligere versioner af hits som virkelig er demoindspilninger, og som reelt lyder som en kat, der bliver trukket i halen. Så måske er dette mere for hard-core fans (som mig selv) og ikke så nemt tilgængeligt for alle – men har du en Spotify account uden annoncer, så dyk ned i Heart of Glass, der blev født som ”The Disco Song” eller Blondies første mindre hit ”In the Flesh”, som blev kendt fordi en australsk TV-station spillede den ved en fejl!

Dyk ned
Hvad finder du så på dette boxset, som i online versionen indeholder 52 sange og spiller i 2 timer og 45 minutter?

Ja, først og fremmest nærmest alt, hvad hjertet kan begære af demoer, first takes og outtakes plus remixede versioner af enkelte hits, f.eks. Call Me på spansk, Rapture i den lange discoversion på næsten 10 min (god til mix, hvis du er DJ), The Spaghetti Song, som er anden halvdel af Atomic osv. osv. 

I fysisk version følger en booklet på 170 sider med fede billeder og virkeligt gennemresearchede tekster om hver enkelt sang. Det er hele årsagen til at købe den fysiske version, man finder her. 

Hør disse:

Poet’s Problem

Platinum Blonde – handler om at affarve sit hår for at ligne en rockstjerne – yes, det har vi vel alle prøvet!

The Disco Song – bare fordi den endte med at blive solgt i millioner og senest fremført af Miley Cyrus i en faktisk ret ok live version.

Sunday Girl i fransk version – ”Je pourrais être Sunday girl”

Call Me – Debbie Harry skriblede teksten ned 20 minutter inden den skulle indspilles – hele backing tracket var lavet på forhånd af Girogio Moroder.

Spring hurtigt videre

Resten! Medmindre du er en nørd……

Andre versioner
Blondie har valgt at udgive meget materiale i dette boxset og i masser af både fysiske og online versioner. En total liste finder du på Blondies egen webshop – en rodet affære i øvrigt 

For en nørd er det her guf, men de fleste vil skulle kæmpe sig igennem mere end 2 timers gennemspilning, før man måske finder noget man kan lide. 

Ekstra nørdet info
Blondie blev dannet i New York i 1974 og eksisterede indtil 1982, blev gendannet i 1997 og har fra 2013 haft en fin karriere stadig drevet af Debbie Harry i front. Debbie Harry er i dag 77 år og kæmper for, at der skal være flere bistader i verden. Hun er erklæret bisexuel og har haft flere forhold med kvinder. Der har været masser af misbrug undervejs, retssager mod tidligere medlemmer og en konkurs fordi deres manager skred med pengene. Blondie har solgt over 42 mio albums. 

 

 

Tjek os ud

Musik

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr