FotoAgnete Schlichtkrull DR-07100425

Dagen derpå efter endnu en dansk Eurovision-fiasko 

Af Elvir Pelešević 12. maj 2023

Heller ikke i år er Danmark til at finde i finalen af verdens største musikkonkurrence og et af de mest sete tv-shows - Eurovision Song Contest. Der er flere årsager dertil.

Det er dagen derpå efter at Danmark atter røg ud af Eurovision’s semifinale. For tredje gang i træk. Den sidste dansk optræden i finalerunden skal vi finde helt tilbage i 2019, da Leonora scorede en 12. plads i Tel Aviv med sangen “Love is Forever”.

Man siger, at der er let at være bagklog, men endnu et dårligt dansk resultat kalder på handling, hvis vi ikke skal stå det samme sted til næste år og rapportere om endnu en dansk nedtur. Danmarks Radio skal i arbejdstøjet og grave dybt - rigtig dybt. 

Det eneste, man kan kritisere Reiley for, er hans levering af produktet. “Breaking My Heart” er ikke nogen dårlig sang, og i årets ellers meget svag deltagerfelt i Dansk Melodi Grand Prix, var det klart den sang, der havde mest potentiale til at begå sig i Eurovision Song Contest. Desværre kunne Reiley ikke levere vokalt, da det rigtig gjaldt. Desuden var han op imod sange, der både lydmæssigt og visuelt fremstod bedre på scenen til trods for, at Danmarks Radio påstod at de havde opgraderet Reiley’s sceneshow til hidtil usete højder i dansk sammenhæng. Det var heller ikke nogen fordel, at netop Reiley skulle åbne gårsdagens semifinale. 

Pilen peger tilbage på Danmarks Radio, når der skal placeres ansvaret for de dårlige resultater de seneste år. Danmarks Radio betaler således prisen for en fejlslagen strategi, som man ikke rigtigt har ønsket at afvige fra. Dansk Melodi Grand Prix er desværre blevet til et kedeligt og forudsigeligt tv-show, som i tiltagende grad lider under dårlig omtale, og hvor der bliver fokuseret alt for meget på underholdningsværdien og alt for lidt på musik.

I et interview til Politiken den 10. februar i år udtalte Danmarks Radio’s programansvarlige for Dansk Melodi Grand Prix Erik Struve bl.a.:

Vi har et dobbelt-fokus, når vi vælger sange. Det er den største musikfest, der vises på tv i Danmark. Det er enormt vigtigt, at det ikke kun er en kvalifikation til Eurovision. Det er vigtigt, at programmet har en eksistensberettigelse i forhold til dansk musikliv, og hvad der sker på den danske scene”.

Det problematiske i denne udtalelse er, at du sjældent kan sidde på to stole samtidigt. Hvis Danmark skal kunne begå sig i Eurovision igen, kræver det en mere koordineret og målrettet indsats, som forhåbentligt kan tiltrække flere dygtige og erfarne såvel sangskrivere som artister, der kan skabe sange med en bred og international appeal, samt i højere grad engagere pladeselskaberne i processen. 

Tjek os ud

Blog

Annonce

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Den første forårstur – hvor skal vi tage hen? 

Rejs dig lykkelig – kan man egentlig det? Varmen og solen er med til at gøre dig gladere i sindet, så lider du...

Ja, foråret begyndet så småt at banke på, og selvom der umiddelbart er længe til...

Astrid Elbo og Ryan Tomash var gribende som Svaneprinsesse og Prins i Svanesøen på Operaen.

Svanen sejrede på Operaen

Det var Svanens aften i repremieren af Svanesøen på Operaen, da Astrid Elbo efter at have danset det store par...

25. sep
Når nonnerne er på scenen så løfter msuicales Sister Act sig op på det niveau man kan forvente på Det Ny Teater.

Det Ny Teater har svært ved at holde sit eget niveau i Sister Act

Igennem mange år har Det Ny Teater været med til at hæve niveauet i dansk musical og dermed også eget niveau o...

23. sep
Meegan Moore skyder med skarpt i et herligt Aqua-sing-along i årets Wallmans-show.

Wallmans både hitter og misser i årets show

Det er storladen underholdning og sjov og glitter, man forventer sig, når man går i Wallmans i Cirkusbygningen...

21. sep
Der er godt gang i de festlige optrin i musicaludgaven af Charles Tante på Fredericia Musicalteater.

Fornøjelig tante i Fredericia

Fredericia Musicalteater har netop haft Danmarkspremiere på den nyskrevne musicaludgave af Charles Tante - pri...

17. sep