FotoTheis Mortensen/DR

Fiaskoen i Gift Ved Første Blik Sæson 8

Af Torsten Miland 1. november 2022

Nu har Gift Ved Første Blik kørt i 8 sæsoner, og i denne sæson blev vi introduceret til det første par af samme køn, Anders og Sebastian. Og hvordan gik det så? Fik de hinanden till sidst og forblev de gift? Nej, det kan man ikke helt sige, og kombineret med at INGEN af de 5 par forblev gift, og der endda blev kastet med ringe i det sidste afsnit, må man sige, at der vist skal ruskes op i formatet, hvis der skal komme en 9. sæson. 

Denne sæson havde det første par af samme køn blandt de fem matchede par, og jeg tager hatten af for Anders og Sebastian, som dermed tog et stort skridt for sig selv, selvom det så ikke endte med et langvarigt parforhold, men dog trods alt et venskab.

Eksperter?
Hvis man skal kalde sig ekspert på noget, så må man vel gå ud fra, at man har forstand på hvad man laver, men det ses nu ikke helt at være tilfældet med de tre såkaldte eksperter; de sammensætter parrene i denne sæson på basis af logiske test og personlighedstest og en ikke nærmere defineret ”fornemmelse” af, hvem der passer godt sammen. Ingen af parrene i denne sæson valgte at forblive gift, og der er faktisk kun et par, som potentielt set havde en chance. 

I Anders og Sebastians tilfælde, så bor de tæt på hinanden (tjek!), de har styr på deres indretning (tjek!), de har mange venner (tjek!), og de kan lide at gå i byen (tjek!). Men så hopper kæden af – de har ikke samme tempo i udvikling af en relation. Anders vil have hele pakken så hurtigt som muligt; nærhed, oplevelser sammen, sove sammen, kærtegn, kys og måske endda flytte sammen, mens eksperimentet varer. Sebastian står helt af og viser endda på bryllupsrejsen at kærtegn og berøring simpelthen er et no-go for ham. Udefra set virker det nærmest, som om Sebastian har et større problem med berøring end bare at være lidt langsom i optrækket, men derfor er det jo også ekstremt modigt af ham at medvirke i et program, hvor han godt ved han kan møde en partner, der vil mere end ham.

Kender du dit kærlighedssprog?
Det gjorde deltagerne i den netop overståede sæson af Gift Ved Første Blik i hvert fald ikke, for eksperterne havde efterladt dem uden indsigt i, hvad der skaber tiltrækning mellem partnere og ægtefæller.

Kærlighedssprog
Der er fem overordnede former for kærlighedssprog:

• Fysisk berøring (ikke et match mellem Anders og Sebastian)

• Anerkendende ord (ikke et match mellem Anders og Sebastian)

• Tid med hinanden (delvist match)

• Tjenester (ikke et match mellem Anders og Sebastian)

• Gaver (ingen af dem har det kærlighedssprog)

Når man som ekspert i dette reality show ikke spørger deltagerne om deres foretrukne kærlighedssprog, er det denne anmelders opfattelse, at man gør dem en kæmpe bjørnetjeneste. Tænk hvis Anders var matchet med en, der elsker at ligge i ske hele tiden, og som nyder at få et kærtegn og holde i hånd, og tænk hvis Sebastian havde mødt en, der var som ham selv, og tingene kunne udvikle sig henad vejen, som han gerne vil?

DR forsvarer sig
DR har i løbet af denne sæson godt kunne se, hvor det bar hen, så eksperterne er begyndt at sige, at det ikke er målet, at parrene ender med at forblive gift, men at det handler om at ”bliver klogere på sig selv,” og at vi som seere kan lære noget.

Tag jer sammen DR!
Find nogle nye eksperter – lav formatet om – giv længere tid undervejs uden kameraer, og læs så op på kærlighedssprog.

Fun Facts
Det er DR, som har opfundet konceptet Gift Ved Første Blik og siden eksporteret det til mange andre lande. Hvis du vil se reality for fuld udblæsning, så tjek den australske version på YouTube (MAFS AUS), hvor parrene indbyrdes skændes for åben skærm.

Anders og Sebastian er stadig venner og har det godt med hinanden – og så er de endda begge blevet ansat i Københavns Kommune, bare i forskellige afdelinger.

 

Tjek os ud

Film

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Onkel Reje er i topform i årets Cirkus Summarum

Cirkus-hit for hele familien

Cirkus Summarum har 15 års jubilæum i år, og det fejers med en vellykket tur tilbage til barndomslandet.

9. jul

P!nk leverer varen, selv når hun ikke er på toppen

Selv når hun ikke er i topform, er P!nk alligevel god. Ikke bare god, men megagod.

7. jul
Der er knald på farverne i årets vitale komedie i Grønnegårdsteatret.

Vild Wilde i Grønnegårdsteatret 

Oscar Wildes bidske komedie En Ideel Ægtemand har fået en både visuel og tekstlig opdatering, og det er for de...

29. jun
Det er Klods Hans og især hans to brødre, der gør balletten Klods Hans til en succes på Pantomimeteatret i Tivoli.

Ballet for hele familien

Tivoli Balletteater har lige haft premiere på deres helt nye royale ballet Klods Hans med Dronning Margrethe s...

24. jun