Foto C More

Sidste års Halloweenspøgelse er tilbage!

Af Kåre Lund Rasmussen 2. november 2022

Anden sæson af Don Mancinis Chucky er tilbage efter en succesfuld forløber. Karakterne har samme desperation i blikket, og de absurde twists er der tydeligvis heller ikke sparet på. Chucky og hans blodtørstige venner hærger igen, så spørgsmålet er: Vil den umage trio Jake, Lexy og Devon overleve denne gang? 

Anmeldelsen tager afsæt i første afsnit af Chucky 2 med titlen ”Halloween II”, der kan streames på C More.

Afsnittet begynder, hvor vi sluttede første sæson: I lastbilen med Andy (Alex Vincent), der er fyldt op med 30 Chucky-dukker (Brad Dourif), som alle nærer ønsket om at overtage magten i verden. Andy, der er en af overleverne fra filmen om Chucky, ofrer sig og kører lastbilen ud over en klippe. Om han dør, vides endnu ikke, men desværre omkom ikke alle Chucky-dukker…

Chucky er tilbage i Hackensack
Byen, der i sidste sæson gennemgik sit værste mareridt med blodige mord på stribe, er stadig ved at slikke sine sår. Det er Halloween, og traditionen tro er byen fyldt med børn i kostumer. Lexy (Alyvia Alyn Lind) og hendes lillesøster Caroline (Carina Battrick) er ingen undtagelse. Mens Lexy dog virker til at have fortsat sin kontrære livsform med stoffer og besøg af fyre uden morens tilladelse, er Jake (Zackary Arthur) og Devon (Bjórgvin Arnarson) presset til at komme videre i livet. Jake har fået en ny plejefamilie, som betyder, han skal flytte, mens Devon er i gang med at genrejse sig fra sin mors død. Tre karakterer med tre forskellige retninger i livet.

Det laver Chucky dog om på, og trekløveret presses til at forene kræfterne igen. Chucky, der er tilbage i storform, har stadig ikke glemt, hvem der saboterede hans planer sidst. Hans angreb går dog ikke helt som planlagt. Til gengæld er han denne gang akkompagneret af sit kvindelige modstykke – den såkaldte Belle-doll – som vi kender fra filmene under navnet Bride of Chucky. Hvordan det udspiller sig, må tiden vise, men ligesom første sæson er det godt tænkt at bringe de to universer sammen, fordi det udvider rummet for fortællingen.

En mere fokuseret Chucky?
Noget tyder også på, at der denne gang er gjort lidt for at fokusere på den unge trio fremfor en masse andre, lidt ubetydelige unge. Det skaber grobund for at dykke ned i de tre overlevere og lære deres personligheder at kende. For det vil vi, fordi der ikke er tale om klichefyldte karakterer, der er dikteret af deres udseende eller seksualitet, men af deres interesser, lyster og handlinger. Og det er en styrke.

Alt i alt kommer Chucky 2 godt fra start med humor og uhygge – præcis som det skal være. Klar anbefaling skal lyde herfra til at følge efterfølgeren.

Tjek os ud

Film

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Onkel Reje er i topform i årets Cirkus Summarum

Cirkus-hit for hele familien

Cirkus Summarum har 15 års jubilæum i år, og det fejers med en vellykket tur tilbage til barndomslandet.

9. jul

P!nk leverer varen, selv når hun ikke er på toppen

Selv når hun ikke er i topform, er P!nk alligevel god. Ikke bare god, men megagod.

7. jul
Der er knald på farverne i årets vitale komedie i Grønnegårdsteatret.

Vild Wilde i Grønnegårdsteatret 

Oscar Wildes bidske komedie En Ideel Ægtemand har fået en både visuel og tekstlig opdatering, og det er for de...

29. jun
Det er Klods Hans og især hans to brødre, der gør balletten Klods Hans til en succes på Pantomimeteatret i Tivoli.

Ballet for hele familien

Tivoli Balletteater har lige haft premiere på deres helt nye royale ballet Klods Hans med Dronning Margrethe s...

24. jun